Košarka
0

Euroliga: Košarkaši Fenera se udaljili od četvrtfinala

Totalsport
Košarkaši Fenerbahçea napravili su veliki korak unatrag u borbi za plasman u četvrtfinale Eurolige. U 12. kolu grupe E na svom su parketu izgubili od Armanija iz Milana s 82-73.

Fener je na taj način ostao na petom mjestu u grupi s omjerom 5-7. Od aktuelnog evropskog prvaka Olympiacosa, koji drži četvrto mjesto, ima jednu pobjedu manje.

Za istanbulski su klub kola krenula nizbrdo u drugoj četvrtini koju su gosti dobili s 24-14. Ni poluvrijeme nije donijelo buđenje domaćih, štaviše Milanezi su u trećoj dionici imali i 20 koševa prednosti, a trener Fenera Željko Obradović je isključen zbog verbalnog napada na sudije. U posljednjoj su se četvrtini domaći uspjeli približiti, ali do preokreta nije došlo.

Kod gostiju je najefikasniji s 15 koševa bio David Moss, a u sastavu Fenera je najbolji pojedinac bio Bojan Bogdanović koji se istaknuo s 24 koša (dvice 6-9, trice 4-6) i tri skoka.

U grupi F Lokomotiv Kuban je na svom parketu pobijedio Partizan s 84-73. Derrick Brown je predvodio rusku ekipu s 18 koševa, pet skokova i sedam asistencija.