Košarka
3

Euroliga, Final Four: Olympiacos "razbio" CSKA za finale

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Košarkaši Olympiacosa nastavljaju svoj put prema odbrani naslova prvaka Evrope. U Londonu, u polufinalu ovogodišnjeg Final Foura, ekipa iz Pireja je pobijedila moskovski CSKA 69-52.

Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala i isti epilog - pobjeda Olympiacosa. No, put do slavlja je bio potpuno različit. Dok se grčka ekipa prošle godine do ukupnog slavlja prošunjala, ovaj put je potpuno razbila suparnika.

Odvajanje prvaka Evrope krenulo je u završnici prve četvrtine koja je završila s 24-17 za Spanoulisa i društvo. Odbrambeno je Olympiacos potpuno onemogućio Moskovljane toekom druge i treće četvrtine kada su Messinini igrači postigli tek 11, odnosno, osam poena.

Razlika je sistemski rasla, otišla je iznad deset poena, pa i petnaest, a sedam minuta prije kraja Olympiacos je poveo sa čak 60-40. Niti tada CSKA nije pronalazio rješenja za odbranu Olympiacosa koji je vladao i pod košem, te je do kraja držao potpunu kontrolu rezultata i događaja na parketu.

Kod Olympiacosa je Kyle Hines ubacio 13 poena uz 10 skokova. Pero Antić je također dodao 13, a Spanoulis je promašio svih šest trica, te je tek ubacio osam poena, ali je dodao i pet skokova, te četiri asistencije.

Na drugoj strani je najbolji bio Sonny Weems sa 13 poena i tri skoka, te Viktor Hrjapa sa 11 poena i pet skokova.

U kasnijem polufinalu, u španskom derbiju, igrat će Barcelona i madridski Real.

Euroliga, Final Four (polufinale):

Olympiacos - CSKA Moskva 69-52 Barcelona - Real Madrid (kasnije)