Košarka
2

Euroliga: Barcelona se provukla poslije produžetka

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Košarkaši Barcelone poveli su s 1-0 protiv Panathinaikosa u četvrtfinalnom susretu Eurolige. Katalonska ekipa je pobijedila na domaćem parketu nakon produžetka, rezultatom 72-70.

Na refule se odigrao prvi sraz španske i grčke ekipe pa je tako sjajno susret otvorio Panathinaikos (14-2), ali je Barcelona odličnom serijom, početkom druge četvrtine, izbrisala zaostatak i na odmor se otišlo s laganom prednošću domaćina (34-32).

No, potom je početkom drugog poluvremena opet daleko bolje reagirao gost iz Atine i čuvao prednost između četiri i osam poena do polovice posljednje četvrtine. Dvije minute prije kraja Barcelona je "napokon" povela 62-61 košem Sade, a potom je Ante Tomić položio za 64-61. U egal je sve vratio Diamantidis tricom i potom su u samoj završnici odluku na sebe preuzeli Hrvati.

Prvo je Ukić promašio tricu 21 sekundu prije kraja, dok je u posljednjem pokušaju osnovnog dijela igre Tomića blokirao Gist.

Tako je uz 64-64 završeno četrdeset minuta, a na samom kraju produžetka je viđeno šest promašenih slobodnih bacanja zaredom. S domaće strane su promašivali po dva Sada i Tomić, ali je daleko bitnije bilo što je Gist promašio dva za goste i za moguće izjednačenje 72-72.

Dalje će proći ekipa koja prva dohvati dvije pobjede, a i sljedećoj je utakmici domaćin Barcelona, za dva dana. Moguća treća utakmica se igra u Atini (16. aprila).

U srijedu se igraju prvi susreti preostala tri četvrtfinalna para. Sastaju se CSKA - Caja Laboral, Real Madrid - Maccabi i Olympiacos - Anadolu Efes.

 Euroliga, četvrtfinale (prva utakmica):

Barcelona - Panathinaikos 72-70 (1-0 u seriji za Barcelonu)