Košarka
0

Euroliga: Barcelona pobijedila Real, slavili CSKA Moskva, Fenerbahče, Panathinaikos

Piše: Edin Isanović
Odigrano je pet utakmica 11. kola Eurolige , a postignuti su sljedeći rezultati: Barcelona – Real Madrid 72:65, CSKA Moskva - Laboral Kutxa 90:78, Fenerbahče – Darussafaka 77:69, Panathinaikos - Lokomotiv Kuban 84:79 i Brose Baskets - Khimky 84:79.

Barcelona je na svom parketu pobijedila velikog rivala iz Madrida. Presudila je prva četvrtina koju su Katalonci riješili u svoju korist rezultatom 25:4. Premda je Kraljevski klub uzvratio u drugoj dionici koji je dobio 24:15, snage za preokret nisu imali. Barcelona je i u posljednjoj četvritini briljirala i slavila 20:14, za ukupnih 72:65. Kod domaćih je najefikasniji bio Perperoglou sa 20 ubačenih poena, dok je za Real Ayon ubacio 16.

CSKA iz Moskve je bez većih problema pobijedila Laboral. Domaći su samo samo u trećoj četvrtini izgubili 28:30, ali su na kraju rutinski slavili. De Colo je za tim iz Moskve ubacio 19 poena, a kod gostiju je najefikasniji bio Hanga koji je , također, upisao 19 ubačenih poena.

Fenerbahče, koji igra sjajno ove sezone, stigao je do novog trijumfa protiv Darussafaka, na kraju je bilo osam poena razlike. Udoh je kod domaćih ubacio 18 , a Redding je kod gostiju postigao 12 poena.

Panathinaikos je teško slavio protiv Lokomotiv Kubana sa pet poena razlike. Vodila se viteška borba pod koševima, ali su domaći na kraju stigli do pobjede. Za tim iz Atine Gist i Williams postigli su po 16 poena, a kod ruskog tima najefiksaniji je bio Janning koji je ,također, upisao 16 ubačenih poena.

U posljednjoj utakmici dana Brose Baskets je sjajnom igrom u posljednjoj četvrtini stigao do pobjede protiv Khimkyja. Iako su gosti vodili cijeli meč u posljednjoj dionici domaći su slavili 28:15 i ostvatrili trijumf od 84:79. Kod domaćih je briljirao Wanamaker sa 25 postignutih poena.

Grupa E

Grupa F