Košarka
19

Eurobasket: Srbija tek u posljednjoj dionici slomila Češku

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Bez obzira na dobar otpor reprezentacije Češke, selekcija Srbije ostvarila je trijumf bez mnogo muke rezultatom 89:75 u četvrtfinalu Eurobasketa, te se tako plasirala u polufinale pomenutog takmičenja.

Česi su posebno dobro parirali Srbiji tokom prvog poluvremena večerašnje utakmice. Prvi period okončan je neriješenim rezultatom 21:21, da bi naši susjedi do poluvremena ipak uspjeli povesti s tri koša prednosti.

Treća četvrtina također je tijesno pripala Srbiji koja je sredinom četvrtine dolazila i do plus deset, da bi se do kraja Češka uspjela vratiti u egal. Posljednja dionica započela je pri rezultatu 67:63 u korist Srbije.

U posljednjoj četvrtini Srbija ubacuje u brzinu više i sjajnom košarkom dolazi do ubjedljivog trijumfa. Ukuono su Teodosić i družina postigli 22 koša naspram svega 12 poena Češke, za konačnih 89:75.

Najefikasniji igrač u timu Srbije bio je Zoran Erceg sa 20 koševa, dok je Miloš Teodosić postigao 12 uz 14 asistencija. Na drugoj strani Vesely je postigao 23 koša, dok je Satoransky pridodao 20 poena.

Eurobasket, četvrtifnale:

Srbija – Češka Republika 89:75