Košarka
0

Eurobasket: Srbija poražena od Ukrajine

Klix.ba
Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je danas u drugom kolu grupe E druge runde Evropskog prvenstva u košarci od selekcije Ukrajine rezultatom 82:75.

Poraz Srbije od već "otpisane" Ukrajine zakomplikovao je situaciju u grupi E, koju predvode Litvanija, Srbija i Francuska. Reprezentacija Srbije, jedina selekcija na prvenstvu koja je do današnjeg poraza imala maksimalan broj bodova, zabilježila je prvi poraz u drugoj rundi Eurobasketa.

Vodstvo Ukrajine četiri minute prije kraja prve četvrtine od 14:12 boljim ofanzivnim skokom i koševima Bogdana Bogdanovića, Nenada Krstića i Raška Katića, reprezentacija Srbije je 52 sekunde prije kraja prvog perioda anulirala. Rezultat na kraju prve četvrtine bio je 21:18 za Srbiju, a vodstvo selekciji svoje zemlje donio je Nemanja Bjelica, koji je u posljednjem napadu u prvoj četvrtini pogodio za tri poena.

Rezultatski neizvjesnu prvu polovinu druge četvrtine, okončao je ulazak u igru Bjelice i Stefana Markovića. Uspješnim skokovima u napadu nakon loše realizacije, Bjelica je donio dva nova napada Srbiji, ali je Ukrajina brzim preokretom došla do prednosti 41:35.

Prvo poluvrijeme završeno je sa pola koša prednosti za Ukrajinu, a rezultat na kraju poluvremena bio je 41:40.

Na početku treće četvrtine Ukrajina je došla na pet poena viška, a četiri i pol minute prije kraja trećeg perioda igre rezultat je bio 53:44 u korist Ukrajine. Treća četvrtina završena je prednošću Ukrajine 63:54.

Najbolji pojedinac u reprezentaciji Srbije bio je Nemanja Bjelica sa 22 postignuta poena, dok je isto toliko za Ukrajince postigao Eugene Jeter.