Košarka
9

Elmedin Kikanović za Klix.ba: "Jugoslavenska" grupa bi bila zanimljiva

Piše: A. D.
Elmedin Kikanović (Foto: EPA)
Elmedin Kikanović (Foto: EPA)
Košarkaši Bosne i Hercegovine danas će saznati imena protivnika na Eurobasketu koji je na programu narednog ljeta.

Žrijeb u Parizu naši košarkaški reprezentativci dočekuju u trećem šeširu. Elmedin Kikanović ima svoje želje.

"Svi s nestrpljenjem isčekujemo današnji žrijeb. Moja želja je izbjeći Rusiju u šestom šeširu, a zanimljivo bi bilo igrati sa zemljama bivše Jugoslavije, Slovenijom, Hrvatskom i eventualno Makedonijom“, izjavio je Kikanović za Klix.ba.

Drugi krug od 1993. godine ostajao je nedosanjan san bh. košarkaša. Elmedin smatra da je sazrelo vrijeme da srušimo i tu barijeru.

"Teško je u ovom trenutku reći kojim bismo plasmanom na Eurobasketu bili zadovoljni s obzirom na to da se neke stvari do starta prvenstva mogu promijeniti. Najvažnije je da u svojim klubovima igramo dobro, odnosno da ne bude neželjenih povreda. Ako zaigramo u najjačem sastavu, maksimalno spremni, vjerujem da možemo izboriti famozni drugi krug koji nam je nesretno izmakao na dva minula Eurobasketa“, dodao je Kikanović.

Kikanović u posljednje vrijeme igra u dobroj formi u dresu ruskog Enisey Krasnoyarska.

"Ostvarili smo tri pobjede u Euro Challenge Cupu i nadomak smo plasmana u naredni krug takmičenja, tako da smo relativno zadovoljni startom sezone. U domaćem prvenstvu smo nekoliko mečeva nesretno izgubili i nismo zadovoljni trenutnim plasmanom. Moramo napredovati i plasirati se u play off. Prvenstvo je predugo i ništa nije izgubljeno“, kazao je Kikanović.