Košarka
0

"Efes” traži mlade košarkaše iz BiH

FENA
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković primio je danas delegaciju “Efes Pilsena” iz Istanbula, najuspješnijeg turskog košarkaškog kluba s Wenderesom Gumusdalom na čelu.

Cilj njihove posjete Bosni i Hercegovini je da u saradnji s našim košarkaškim klubovima pokušaju pronaći dvadesetak talentiranih dječaka od 12 do 16 godina kojima bi omogućili košarkaško usavršavanje u Turskoj. Uz plaćene troškove, osigurano školovanje i smještaj, svaki odabrani dječak primao bi i redovnu mjesečnu plaću.

Uz to, namjera je “Efes Pilsena” u Bosni i Hercegovini otvoriti školu košarke.

U sklopu turske delegacije bio je i Hametija Buš, advokat porijeklom iz Bosne i Hercegovine. On je premijera Brankovića upoznao o odluci advokatske firme “Rufai Tustan” da sa po 100 dolara stipendira deset studenta Pravnog fakulteta u Sarajevu za period od četiri godine.

Premijer Branković zahvalio je gostima što, uz dosad već dokazano prijateljstvo Turske prema Bosni i Hercegovini, i na ove načine žele pomoći našoj zemlji, a prije svega mladim i talentiranim osobama, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.