Košarka
24

Edin Džeko otvara 9. košarkaški kamp na Bjelašnici

Klix.ba
Deveti tradicionalni ljetni košarkaški kamp, u organizaciji KK Realway, će biti organiziran od 23.6. do 7. 7. 2012. godine na Bjelašnici.

Ovogodišnji kamp će otvoriti najbolji bosanskohercegovački sportista Edin Džeko. Također svoj dolazak su potvrdili Emir Preldžić, Samir Avdić, Dževad Alihodžić i mnogi poznati sportaši a posebno želimo istaći da će vjerovatno svoj dolazak upriličiti i naš najbolji košarkaš Mirza Teletović.

U planu je da na zatvaranju kampa naš gost bude selektor BH košarkaške reprezentacije Aco Petrović. Sarajevo Basket Meeting je najmasovniji košarkaški kamp na području Federacije Bosne i Hercegovine, kroz koji je do sada prošlo preko hiljadu polaznika. Kampu će prisustvovati oko 150 polaznika uzrasta od 6 do 18 godina. Kamp se organizira u dvije smjene sa mogućnošću da bude realizirana i treća smjena.

Košarkaški kamp je kruna rada u sezoni koja je iza nas gdje je KK Realway sa dvije selekcije bio prvak i viceprvak Kantona Sarajevo a zatim prvak i viceprvak Federalnog prvenstva i na kraju učesnik državnih prvenstava, a zabilježili smo i niz međunarodnih uspjeha.

KK Real Way je osnovan 2003. godine i od tada do danas postigli smo mnogo zahvaljujući viziji i predanosti. Osnivači smo najveće košarkaške škole u Bosni i Hercegovini sa oko 500 polaznika, naše selekcije su među vodećima u Kantonu Sarajevo ali i na nivou države, gdje smo redovni učesnici finalnih turnira. Pokrenuli smo niz projekata čiji je značaj prepoznat i po kojima se ističemo kao klub sa najviše aktivnosti koje nudi svojim polaznicima: od ljetnog košarkaškog kampa koji je najveći u Federaciji, Real Way Kids lige, najmasovnijeg takmičenja za djecu, do „Zime na skijama“. Učesnici smo niza internacionalnih susreta sa renomiranim evropskim klubovima (Barcelona, Fenerbahce, Efes, Armany Jeans Milano, Olimpija Ljubljana,...)