Košarka
525

Edin Avdić za Klix.ba: Da igramo sa punim sastavom borili bismo se za četvrtfinale

Piše: N. N.
Edin Avdić, sigurno jedan od najboljih sportskih komentatora na našim prostorima, za Klix.ba kaže kako je košarkaška reprezentacija BiH večerašnjom pobjedom napravila veliku stvar.

Avdić napominje da se na ovom Evropskom prvenstvu odlučuje i o učesnicima Olimpijskih igara pa su sve reprezentacije došle u najjačim ili gotovo najjačim sastavima.

"Iskreno, drago mi je zbog pobjede ponajviše zbog igrača koji su tu, koji su se odazvali. Imamo to što imamo i uz sve te uspone i padove drago mi je da smo uspjeli”, kaže Avdić.

Ključne poena za naš tim postigao je Elmedin Kikanović, a Avdić dodaje da je prosto nevjerovatno šta je Kikanović napravio.

"On je imao najslabiji procenat šuta od svih naših igrača. Uvijek je imao strašan šut sa poludistance a onda večeras pogodi tu trojku kako kap", kaže Avdić uz napomenu da se večeras reprezentacija više puta vraćala u život.

Ključna riječ, prema Avdiću, koja opisuje ovu reprezentaciju i ove momke je borba.

"Stipanović je večeras imao 18 koševa, u jednom dijelu je hvatao sve lopte nakon naših promašaja. Teško mu je onda zamjeriti neke promašaje. Ponavljam, imamo to što imamo i momci se stvarno bore. Da je sastav potpun mi bismo se vjerovatno borili za četvrtfinale", dodaje Avdić.

Prema Avdiću naša reprezentacija ima apsolutno realne šanse da se plasira u drugi krug.

"Ovo je veliko emotivno pražnjenje i sreća da je sutra dan odmora. Selektor ima dosta iskustva i znat će da smiri situaciju kako bi protiv Finske odigrali kako treba. Ako tu ostvarimo pobjedu onda je to posao od 100 miliona dolara", kaže Avdić.

Posebno bitnu ulogu u našoj reprezentaciji igra naturalizirani Amerikanac Alex Renfroe.

"To nije igrač koji će ubaciti 25 poena, ali je igrač koji će sve da radi solidno. Pogodit će neke trojke, igra dobru odbranu, asistira. Sjajno se uklopio u tim i odrađuje izuzetno bitan posao", zaključuje Avdić.