NBA All-Star
0

VIDEO / Dwyane Wade MVP u pobjedi Istoka

Totalsport
Dwyane Wade  (Foto: AP)
Dwyane Wade (Foto: AP)
Košarkaši Istočne konferencije svladali su suparnike sa Zapada NBA lige 141-139 u tradicionalnoj revijalnoj All-Star utakmici. Nakorisnijim igračem susreta proglašen je Dwyane Wade.

Na stadionu Dallas Cowboysa u Arlingtonu okupilo se 108.713 gledatelja što je rekordna posjećenost utakmica kada je košarka u pitanju.

Konačan rezultat dvoboja preciznim izvođenjem slobodnih bacanja postavio je Chris Bosh (23 poena, 10 skokova) pet sekundi prije kraja dvoboja. Pokušaj trice Carmela Anthonyja (27 koševa, 10 skokova) koji bi pobjedu donio Zapadu bio je prekratak.

Wade, razigravač Miami Heata, gađao je 12/16 iz igre za 28 poena, čemu je pridodao šest skokova i 11 asistencija što mu je, uz pobjedu njegove ekipe, bilo dovoljno za naslov najkorisnijeg igrača susreta (MVP). Njegov je to prvi MVP naslov u šestoj All-Star utakmici. Publika u Dallasu nije to lako prihvatila.

Naime, Wade je 2006. godine proglašen MVP igračem finala NBA lige nakon što je svojom sjajnom serijom u finalu okrenuo Dallasovih 2-0 u 4-2 pobjedu Miamija. To mu navijači u Dallasu, očito je, nisu oprostili.

Kobe Bryant, Chris Paul i Brandon Roy nisu nastupili za Zapad, a Allen Iverson za tim Istoka.

Dodajmo da je uz Wadea i Bosha u sastavu pobjednika najbolji bio LeBron James s 25 poena, pet skokova, šest asistencija i četiri osvojene lopte. Na Zapadu, uz Anthonyja, predstavnik domaćina Dirk Nowitzki postigao je 22 koša.

Sljedeću All-Star utakmicu udomaćit će Staples Center u Los Angelesu.

NBA All-Star, revijalna utakmica:

Zapad - Istok 139-141 (Anthony 27p, 10s / Wade 28p, 6s, 11a, 5ol, Bosh 23p, 10s)