Košarka
16

Duško Ivanović za Klix.ba nakon žrijeba: Nema laganih protivnika

Piše: J. H.
Konaković, Ivanović i Mahmutović na žrijebu kvalifikacionih grupa (Foto: Klix.ba)
Konaković, Ivanović i Mahmutović na žrijebu kvalifikacionih grupa (Foto: Klix.ba)
Košarkaška reprezentacija BiH nalazi se u grupi A kvalifikacija za Evropsko košarkaško prvenstvo u Ukrajini naredne godine odlučeno je današnjim žrijebom u Barceloni.

U prijestolnici Katalonije nalazi se bh. delegacija koju čine selektor Duško Ivanović, predsjednik Košarkaškog saveza BiH Elmedin Dino Konaković i generalni sekretar Harun Mahmutović.

"Nema laganih grupa i laganih protivnika. Velika Britanija sa NBA igračima je respektabilan tim, ali naše ambicije su da se na Evropsko prvenstvo plasiramo kao prvi iz grupe", kazao je Duško Ivanović za Klix.ba nedugo nakon žrijeba.

Upravo ćemo sa se Britancima boriti za to prvo mjesto u grupi. Sa njima smo do sada igrali u nekoliko navrata.

Jednom su nas pobijedili u kvalifikacijama za Eurobasket 2009. Britanci su slavili u Birminghamu (82:74) da bi se košarkaški Zmajevi osvetili u Cazinu (89:80)

Drugi put smo se sa Britancima susreli u grupi kvalifikacija za Eurobasket 2011. godine. U obje utakmice izašli su kao pobjednici. U Skenderiji su nas pobijedili 84:80 da kasnije i u Velikoj Britaniji 94:85. U toj utakmici NBA igrač i član Cleveland Cavaliersa Luol Deng postigao je 38 poena.