NBA liga
0

Durant sredio Chicago, Clippersi prejaki za Portland

Totalsport
Foto: NBA
Foto: NBA
Oklahoma City Thunder slavila je u noći s četvrtka na petak na gostujućem parketu Chicago Bullsa 97-91. Košarkaše Thundera je do pobjede s 24 poena predvodio Kevin Durant.

U utakmici u kojoj nijedna ekipa nije stekla značajniju prednost prevagnuo je individualni kvalitet Kevina Duranta, koji je s dva vezana šuta i dva ubačena slobodna bacanja osigurao svojoj ekipi "mirnu" završnicu".

"Durantula" je 46 sekundi prije kraja dao koš za 91-87, a napad nakon toga i za 93-89. Na drugoj je strani Noah smanjio na 93-91, a Durant s dva slobodna bacanja, svega 13 sekundi prije kraja, potvrdio pobjedu Gromova.

Možda bi utakmica ušla i u mirniju završnicu, gledano iz perspektive Thundera, da lopta nije bila toliko u rukama Russella Westbrooka. Naime, iako je upisao 12 asistencija, razigravač Oklahome potrošio je čak 22 lopte za svega 16 poena! Šutirao je 6-15 za dvicu, 1-7 za tricu i 1-1 s crte slobodnog bacanja. Samo za usporedbu Durant je potrošio tri lopte manje, a ubacio osam poena više.

Drugi najbolji igrač u gostujućim redovima bio je sjajni Španac Serge Ibaka, koji je upisao 21 poen, devet skokova i čak četiri blokade!

Kod domaćina je Luol Deng bio najefikasniji s 27 poena, a njemu se, što se ubačaja tiče, pridružio samo Richard Hamilton s 20 koševa. Osim spomenute dvojice još je jedino Kirk Hinrich bio dvocifreni s 12 poena, što je svakako premalo da bi Bullsi svladali sjajnu ekipu Oklahome.

U drugoj utakmici večeri Los Angeles Clippersi upisali su laganu pobjedu kod Portland Trail Blazersa 103-90. Ekipa iz Los Angelesa vodila je i preko 20 koševa razlike u prvom poluvremenu, ali je u nastavku malo posustala i dopustila domaćinu da se približi čak i na svega četiri koša zaostatka (86-82).

Međutim, Clippersi nakon toga rade seriju 14-3 i dvije minute prije kraja odlaze na nedostižnih 15 koševa razlike, te upisuju četvrtu pobjedu u sezoni. Najbolji su u redovima gostiju bili Jamal Crawford s 25 poena, te DeAndre Jordan i Chris Paul sa po 21. Portland je s 23 poena predvodio Nicolas Batum, dok su LaMarcus Aldridge i Wesley Matthews u potpunosti podbacili šutiravši kombinirano iz igre 11-29.

NBA liga, četvrtak:

Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder 91-97 (Deng 27k, Hamilton 20k / Durant 24k, Ibaka 21k, 9s) Portland Trail Blazer - LA Clippers 90-103 (Batum 23k, 9s, 5a / Crawford 25k, Paul 21k, 6a)

 

NBA