Košarka
0

Duel Igokee i Širokog u 14. kolu košarkaške aba lige

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Četrnaesto kolo regonalne košarkaške ABA lige donosi zanimljiv okršaj bosanskohercegovačkih predstavnika Igokee i Širokog Brijega, lidera i predposljednje ekipe lige.

Igokea ne zna za poraz od osmog kola, kada je u neizvjesnoj završnici izgubila na gostovanju u Zadru (61:60). Od tada su "igosi" upisali pet uzastopnih pobjeda, a slavili su i protiv velikana, zagrebačke Cibone u 13. i beogradskog Partizana u 11. kolu takmičenja.

S druge strane Široki se ne može pohvaliti dobrim igrama i rezultatima. Od trinaest odigranih kola, Širokobriježani su uspjeli upisati samo četiri pobjede, a posljednju su ostvarili protiv Splita u 10. kolu prvenstva.

Predstavnici BiH već su se susreli u ovoj sezoni ABA lige i to u prvoj utakmici prvog kola, kada je Igokea na "Pecari" slavila s 69:63. To je ujedno bila i najave odlične sezone Aleksandrovčana i slabih igara Širokobriježana.

Ukoliko nastavi s dobrim igrama Igokea bi se trebala plasirati u "final four" lige bez velikih problema, a zanimljivo bi trebalo biti u finalu lige BiH u kojoj ova dva tima nemaju konkurencije već nekoliko godina.

Četrnaesto kolo započelo je jučer utakmicom između Crvene zvezde i Splita u kojoj su Beograđani slavili s 94:67.

Danas su na rasporedu utakmice između Szolnokija i Krke (18.00), te Zadra i Partizana (20.00).

Sutra igraju Cedevita i Budućnost (18.00), Igokea i Široki (20.00), Olimpija i Radnički (20.00), te Skoplje i Cibona (20.30).