Košarka
0

Dosad poznato 6 igrača novog Dream Teama

Klix.ba
Bili su osramoćeni na vlastitom terenu na Svjetskom prvenstvu, pa im je pamet udarila u glavu nakon dugo vremena, i pozvali su najjace igrače... a koje?

Već je ranije bilo obznanjeno da će sljedeća dva ljeta u košarci američke boje braniti San Antonijev Tim Duncan, New Jerseyev Jason Kidd, Orlandov Tracy McGrady i Milwaukeejev Ray Allen - uz vodstvo trenera 76ersa Larry Browna - ne bi li osvetili ponižavajuće šesto mjesto SAD-a na posljednjem Svjetskom prventsvu u Indianapolisu.

Ali će se prvo morati kvalificirati kroz regionalni turnir u Puerto Ricu ovog ljeta, a ranije predstavljenoj četvorki danas su dodata dva nova igrača, jedan mladi, i jedan veteran - Mike Bibby, bek Sacramento Kingsa, i Karl Malone, krilo i legenda Utah Jazza.

Što se tiče Malonea, ponovno priključivanje Dream Teamu bi značilo da planira igrati košarku nakon ove sezone. Malone, koji će napuniti 40 godina ovog jula, je rekao da će odlučiti o svojoj budućnosti nakon ove sezone. Nastavi li igrati, Malone bi vrlo lako mogao prestići legendarnog Kareem Abdul-Jabbara na listi najefikasnijih strijelaca svih vremena (zasad drži drugo mjesto).

Čelnici USAB također čuvaju mjesto u momčadi za Kobe Bryanta iz LA Lakersa i Minnesotinog Kevina Garnetta, koji bi broj u momčadi digli na 8. Bryant je nedavno izjavio LA Timesu da će "biti tamo ovog ljeta - to je skoro gotova stvar". Garnett, nakon početnog odbijanja, sada ozbiljno razmišlja o povratku u nacionalni tim, ponajviše zbog nagovaranja Jasona Kidda.

Sa Duncanom, Malone i (vjerovatno) Garnett će biti jedini visoki igrači u timu, a Indianin Jermaine ONeal ostaje među natjecateljima za posljednja mjesta u timu. Vjerovatnoća je sve manja da će Philadelphijin Allen Iverson zaigrati za Dream Team, a mjesto njega za posljednje bekovsko mjesto se najćešće spominju imena Houstonovog Stevie Francisa, Phoenixovog Stephona Marburya i Dallasovog Michaela Finleya.

NBA