Košarka
12

Đedović pred sudar sa Zvezdom: Imamo svoje šanse, ali svi znamo atmosferu u Pioniru

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Bayern Minhen sutra u gostima protiv Crvene zvezde igra odlučujuću utakmicu za prolazak grupne faze Eurolige. Poraženi u ovom meču ide u Eurokup, pobjednik u TOP 16 fazu Eurolige. Nihad Đedović govorio je za naš portal o meču sa Zvezdom, o ovoj sezoni i svom učinku.

Bayern je prošle sezone igrao finale Bundeslige gdje je poražen od Brose Basketsa sa ukupnih 3:2 u seriji. Napad na titulu cilj je i u ovoj sezoni koju Bayern nije otvorio prema očekivanjima. Klub iz Minhena nakon 12 odigranih kola ima osam pobjeda i četiri poraza i nalazi se na sedmom mjestu.

"Uvijek može bolje. Imali smo nekoliko loših trenutaka, pogotovo u Njemačkoj ligi, ali ja se nadam da ćemo to uspjeti nadoknaditi. Radimo dobro svaki dan što je bitno, a onda će i pobjede doći", kazao je Đedović.

Stvari nisu sjajne ni u Euroligi gdje Bayern mora slaviti u posljednjem kolu protiv Crvene zvezde u gostima ukoliko želi plasman u TOP 16 fazu. Prošle godine nisu prošli grupu i ispali su u Eurokupu gdje su zaustavljeni u osmini finala od Valencije. Đedović je svjestan koliko je Zvezda opasan protivnik, posebno kada igra kod kuće.

"Utakmica za prolaz dalje nama i njima. Mislim da neće biti lako, Zvezda igra kući, a znamo kakva je atmosfera u Pioniru. Ipak mi znamo da imamo svoje šanse i pokušat ćemo dogovor iz svlačionice prenijeti na teren", kaže 25-godišnji bek.

Đedović u ovoj sezoni Eurolige bilježi učinak od 12.9 poena i 2.8 asistencija po meču, dok su brojke u Bundesligi nešto slabije - 11.9 poena i 2.4 asistencije po meču.

"Manje-više sam zadovoljan svojom igrom. Sezona je duga i teško je držati visok ritam svaku utakmicu. Najbitnije je pokušati ostati zdrav, a svakodnevnim radom neće izostati uspjeh", ističe Đedović koji je u Bayern stigao na ljeto 2013. godine iz berlinske Albe.

Željeli smo čuti i kada bi mogao ponovo zaigrati za košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine pošto je zbog promjene državljanstva propustio protekli Eurobasket, ali Đedović je kazao da još ne želi otvarati ovu temu.

Meč protiv Crvene zvezde počinje sutra u 19:00 sati i to je okršaj u kojem pobjednik ide u TOP 16 fazu Eurolige, dok poraženi putuje u Eurokup.