Košarka
0

Dino Hodžić: Svakoj ekipi je cilj da nam nanese prvi poraz

Piše: O. T.
Dino Hodžić pogađa za dva poena (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dino Hodžić pogađa za dva poena (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U 10. kolu Lige 12 očekuje nas derbi između Kaknja i Sparsa. Domaći tim se nalazi na trećem mjestu, dok su Sparsi prvi na tabeli sa maksimalnih devet pobjeda.

Playmaker Sparsa Dino Hodžić smatra da svaka ekipa protiv Sparsa ima motiv više. Kada je u pitanju ovaj meč, onda je Sparsima još teže pošto je meč protiv Kaknja derbi kola.

"Svjesni smo jako dobro da nas u Kaknju očekuje izuzetno teška utakmica. Imaju izuzetno jaku ekipu. Mi smo neporaženi u dosadašnjem dijelu prvenstva i ovo sa pravom nazivaju derbijem kola. Inače, sada je svakoj ekipi cilj da upravo protiv Sparsa pruži što bolju partiju i pokuša nas iznenaditi, kako bi bili prvi tim koji nam je nanio poraz u ovoj sezoni", smatra bivši košarkaš Bosne i Čelika.

Ipak, bez obzira na to što se radi o gostujućoj utakmici i meču protiv ekipe koju sa klupe predvodi Josip Pandža, trener koji je sa kadetskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine proteklog ljeta osvojio evropsko zlato, Hodžić vjeruje u novu pobjedu.

"Atmosfera je odlična i djeluje kao da smo spremni za novu, desetu pobjedu u nizu. Vjerujem u svoju ekipu i siguran sam da u Kaknju sutra možemo izboriti povoljan rezultat i zabilježiti novi trijumf", poručio je Hodžić.