Pojačanje s američkog univerziteta
0

VIDEO / Diego Kapelan bit će na Hadžićevom spisku

Piše: E. Isanović
Diego Kapelan
Diego Kapelan
Izvor blizak Košarkaškom savezu BiH potvrdio nam je kako će reprezentacija na Evropskom prvenstvu biti jača za još jednog kvalitetnog igrača. Radi se o igraču Diegu Kapelanu čiji su roditelji porijeklom iz Bosankog Petrovca, tako da se neće voditi kao stranac.

Kapelan nastupa na američkom univerzitetu za Mc Neese State Cowboyse. Rođen je 8. jula 1987. godine u Kanadi, ali naglašava kako ima veliku želju da igra za naš državni tim.

S velikom dozom samopouzdanja igra na bekovskoj poziciji. Ima izuzetno dobar šut, a što je najvažnije stručnjaci smatraju da ima veliki prostor za napredak.

Osim toga, nacionalna vrsta dobit će "pravog" igrača na osjetljivoj poziciji. Diego je odličan organizator igre, košarkaš koji zna oduševiti gledaoce.

U dosadašnjoj karijeri bio je prava noćna mora svim suparnicima, ali i trenerima koji su smišljali način na koji će ga zaustaviti.

Isti izvor iz Saveza nam je potvrdio kako će Kapelan dobiti poziv selektora Sabita Hadžića (širi spisak).

Također, naglašeno nam je kako će gotovo sigurno, zbog ogromnog potencijala, izboriti svoje mjesto među putnicima na kontinentalnu smotru u Litvaniju.

Osim Diega učešće na Evropskom prvenstvu šefu državnog tima potvrdili su i igrači koji nisu igrali u kvalifikacijama: Teletović, Vasiljević i Ikonić.

U videu možete pogledati neke poteze budućeg bh. reprezentativca kojeg Amerikanci zovu "bijeli Ray Alen".