Košarka
0

Detroit Pistonsi još bliže finalu

Klix.ba
Nakon jedne od najuzbudljivijih utakmica polufinala Istočne konferencije, Detroit Pistonsi su uspjeli svladati Philadelphiju, te se još više približiti finalnom duelu sa New Jersey Netsima.

Bivši igrač zagrebačke Cibone Chucky Atkins je postigao posljednji poen doslovno sekundu prije kraja utakmice, čime su Pistonsi pobjedili Sixerse rezultatom 77:76, te poveli u seriji sa 3-2. Atkinsov šut je uspio blokirati najefikasniji igrač Philadelphije Derrick Coleman (23 poena, 11 skokova), ali je zbog silazne putanje koš ipak bio priznat.

"Atkins je odigrao vrlo hrabro, svaka mu čast. Imao je i sreće jer se lopta odbila prema, a ne izvan koša. Moje je bilo da reagiram na bilo koji način", rekao je Coleman nakon utakmice.

"Samo da uđe, to je sve što sam mislio u tom trenutku", rekao je Atkins nakon utakmice. Domaćin utakmica je dobio svaku utakmicu u ovoj seriji, a šesta utakmica se igra u petak u Philadelphiji (utakmica koja će se prenositi i na lokalnim TV stanicama). Detroit je izgubio 14 od posljednjih 15 gostujućih utakmica. Richard Hamilton, koji je postigao 20 poena u ovoj utakmici, je izjavio da je posljednja stvar koju bi Detroit želio bila da se suoče sa eliminacijom u Philadelphiji. "To je bila velika motivacija za nas".

Jedan od glavnih razloga poraza Sixersa je također bio i jako skroman učinak najboljeg igrača te ekipe Allena Iversona, koji je dao samo 14 poena, uz katastrofalan šut od 5/25.

ISTOK Detroit (3) - (2) Philadelphia 77:76