Košarka
0

Desetkovani "Studenti" dočekuju Cibonu

FENA
Košarkaši Bosne ASA BH Telecoma u 24. kolu NLB lige u nedjelju dočekuju Cibonu, trećeplairanu ekipu u regionalnom takmičenju.

Pored Elvira Ovčine i Gorana Ikonića, "Studenti" će u ovom susretu bi lišeni i usluga krilnog centra Seida Hajrića, koji je četvrtak uvečer istegao ligamente skočnog zgloba.

Trener Bosne Vlada Vukoičić ističe da će njegov desetkovani tim očekuje izezetno težak zadatak, ali da je sportski nadati se uspjehu.

"Ne želim da pravim alibi za eventualni poraz, ali je činjenica da smo desetkovani. Na posljednjem treningu su bila devetorica igrača. Ivanović će tek večeras prvi put od Splita izaći na parket, kao i Nikola Vučurović i vjerujem da će obojica biti u sastavu. Temperaturu ima i Aldin Majstorić koji bi, da je zdrav, sigurno dobio priliku u utakmici. Ipak, vjerujem i sportski je nadati se uspjehu, posebno na domaćem parketu, uz podršku vjerne publike", istakao je Vukoičić.

Jedino ohrabrenje za Stručni štab je činjenica da se Kemal Avdić oporavio od povrede nosa i igraće sa zaštitnom maskom.

Susret Bosna ASA BH Telecom - Cibona igra će se u nedjleju u 16.15 sati u dvorani "Mirza Delibašić"- KSC Skenderija.

Parovi 24. kola: 7. marta:

Partizan - Split (18.00) Zadar - Zvezda (20.00) Zagreb - FMP (18.00) Hemofarm - Olimpija (20.15) 8. marta: Helios - Vojvodina (18.30) Bosna ASA BHT - Cibona (16.15) Krka - Budućnost (18.00)