Još nije poznato kad se vraća
0

Derrick Rose vjeruje u Chicago i naslov prvaka NBA lige

Totalsport
Derrick Rose (Foto: Arhiv/AFP)
Derrick Rose (Foto: Arhiv/AFP)
Košarkaši Chicago Bullsa i dalje igraju bez svog najboljeg igrača Derricka Rose, te je to vjerovatno glavni razlog što se ekipa nalazi tek na petom mjestu tabele Istočne konferencije.

S njim u ekipi Chicago je zadnjih godina bio jedna od najboljih ekipa lige i možda i najveća prijetnja Miamiju na Istoku, no u ovakvoj konstelaciji snaga Chicago ne može očigledno računat na visoki let.

Podsjetimo da je Rose polomio ligamente lijevog koljena prošle sezone u utakmici prvog kruga doigravanja protiv Philadelphije. Nedavno je počeo ozbiljnije trenirati, ali još uvijek nije poznat datum njegovog povratka na parket, te je i dalje upitno hoće li se takvo šta dogoditi uopće ove sezone.

Mnogi su bili mišljenja da će Chicago ove sedmice raditi određene izmjene u ekipi, da će iskoristiti aktuelni prijelazni rok, no ekipa je ostala nepromijenjena, a mnogi su to preveli kao stav kluba da ove sezone ne računa na velike dosege.

"Nije istina, vjerujem u ovaj sastav Chicaga, a uvjeren sam da isto mišljenje imaju i čelnici. Chicago može do kraja", rekao je Derrick Rose i dodao:

"Mnogi se postavljaju tako da govore o mom povratku kao ključnom na tom putu. No, ja vjerujem i u ostale dečke, mislim da oni mogu i bez mene napraviti veliki nered", zaključio je jedan od najboljih košarkaša današnjice.