Košarka
0

Derrick Rose najbolji novak u NBA ligi

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Kako se i očekivalo Derrick Rose, 20-godišnji košarkaš Chicago Bullsa izabran je za najboljeg novaka u ovoj sezoni NBA lige.

Bek-šuter Chicaga je ovu sezonu završio kao drugi strijelac među novacima (prosječno je zabijao 16.8 poena), ali je imao najviše asistencija prosječno (6.3) u tom okruženju. Ovim laskavim peharom je postao treći igrač Chicaga u historiji koji je ponio epitet najboljeg novaka u NBA ligi. Prije njega su do toga došli Michael Jordan i Elton Brand.

Rose je inače i rođen u Chicagu, te je na draftu prošle godine od Chicaga uzet kao prvi izbor. Uz 16.8 poena i 6.3 asistencije, ostvarivao je i 3.9 skoka i 0.8 ukradenih lopti.

U prvoj utakmici doigravanje ove sezone (u Bostonu) je ostvario sjajan učinak od 36 poena čime je izjednačio rekord legendarnog Kareema-Abdula Jabbara koji je također u prvoj svojoj utakmici doigravanja zabio 36 poena.

  • Rose je igrač koji na obje strane parketa igra žestoko i punim srcem. To mladi igrači ne rade, posebno ne u odbrani, ali Rose je suprotnost. Prepun sam hvale za tog mladog igrača - rekao je o Roseu vjerojatno najbolji igrač današnjice Kobe Bryant što je najveća moguća pohvala za novaka godine u NBA ligi.