Košarka
0

Deron Williams potpisao dvogodišnji ugovor s Bešiktašom

Totalsport
Na svom Twitter-profilu ponajbolji razigravač u NBA ligi, Deron Williams (27), potvrdio je da je potpisao ugovor s istanbulskim Bešiktašom. Priložio je fotografiju vlastitog parafa na ugovoru.

"Upravo je postalo službeno: odlazim u Tursku, potpisao sam za Bešiktaš!", napisao je playmaker New Jersey Netsa, koji je prošle sezone prosječno ubacivao 20,1 koš uz 10,3 asistencije.

Potpisao je dvogodišnji ugovor, no on će se automatski raskinuti u trenutku kada krene takmičenje u NBA ligi, koje će ove sezone sasvim sigurno kasniti zbog štrajka.

Williams je nedvojbeno najbolji američki košarkaš ikadu Evropi s obzirom na formu i optimalni fizički potencijal u trenutku dolaska.

Njegov će dolazak skupo koštati istanbulski klub, koji je lani nakratko, do povrede, angažovao veterana Allena Iversona. Za slučaj da u klubu ostane cijelu sezonu, Williams će inkasirati pet miliona eura godišnje plate.

U historiji turske košarke dosad je dva najskuplja transfera realizirao Bešiktašov gradski rival Fenerbahče.

Osim plate, Bešiktaš će svojoj zvijezdi za vrijeme njegova boravka u Istanbulu također osigurati luksuznu vilu, automobil i ličnu tjelohraniteljsku službu.