Košarka
49

Denver s Cedevitom dogovorio odštetu: Nurkić već ovoga ljeta u Nuggetsima

Totalsport
Jusuf Nurkić
Jusuf Nurkić
Iako se činilo da bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić (19) neće ove sezone zaigrati u NBA ligi, tačnije u redovima Denver Nuggetsa, to bi se ipak trebalo dogoditi.

Dopisnik za Eurobasket.com David Pick otkrio je vijest da je Denver dogovorio sa zagrebačkom Cedevitom odštetu, s kojom bi se Nurkić već ovoga ljeta pridružio ekipi iz savezne države Colorado. Prvobitno je bio problem jer je Cedevita tražila 1.3 miliona eura, no navodno je sada dogovorena otplata u dva dijela od po 600.000 eura. Sam Nurkić je pristao dodati 100.000 eura kako bi ga zagrebačka ekipa oslobodila, odnosno pustila u Denver.

Podsjetimo, Nurkić je bio 16. pick ovoljetnog NBA drafta na kojem su ga uzeli Chicago Bullsi, ali ga je čikaški klub iste večeri proslijedio Denveru. Prema mišljenju košarkaških stručnjaka u NBA ligi Nurkić je po perspektivi bio drugi najbolji centar NBA drafta ove godine.

Nurkić je prošle sezone u regionalnoj ABA ligi bilježio 11.7 poena i 5.7 skokova u 16.6 minuta igre u prosjeku. Cedevita je poražena u finalu ABA lige od Cibone, kojoj je uzvratila u finalnoj utakmici prvenstva Hrvatske s čistih 3:0.