Košarka
0

Denver bolji od Indiane u Kini

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su Indiana Pacerse 128-112 u utakmici odigranoj u Pekingu u sklopu promocije NBA lige u Kini.

Brand NBA lige snažno se promiče u Kini gdje prema nekim istraživanjima oko 450 miliona ljudi gleda utakmice najjače košarkaške lige svijeta na televizijskim ekranima.

Nuggetse je do pobjede predvodio Carmelo Anthony s čak 45 ubačenih koševa, od čega je čak 28 ubacio u prvih 15 minuta utakmice.

  • Bio je to jedan od onih dana. Osjećao sam se dobro i šutevi su mi ulazili – rekao je Anthony nakon dvoboja odigranog u dvorani Wukesong pred 17.000 gledatelja. Zvijezda Nuggetsa završila je utakmicu sa ubačenih 14 od 19 šuteva iz igre, te 16 od 17 pogođenih slobodnih bacanja.

Bila je ovo zapravo uzvratna utakmica između ovih dviju momčadi koju su odigrali također u sklopu promocije NBA lige u tajvanskom Taipeiju u četvrtak, gdje su Indiana Pacersi slavili 126-104 pobjedu.

Osim već spomenutog Anthonyja na parketu su se istakao i suigrač mu Nene s 21 košem i 5 skokova, dok je kod Pacersa najefikasniji bio Roy Hibbert s 21 košem i 9 skokova.

NBA predsezona:

Denver – Indiana 128-112

NBA