Košarka
0

Danas počinje FINAL 8 – MOJ BROJ 8

Sarajevo-x.com/KKBosna.com
Danas se igarju prve dvije utakmice finalnog turnira Goodyear lige. U 16.30 sastaju se KK Partizan i KK Zadar, a pravi spektakl počinje u 20.00 kada KK Bosna ASA BH Telecom dočekuje svog prvog protivnika u borbi za naslov GYL – KK Crvenu zvezdu.

MENSUR BAJRAMOVIĆ, TRENER BOSNE: Lijepo je čuti mišljenje da Bosna spada u pritajene favorite, međutim, mislim da nas čeka veoma težak put i realno su svi klubovi, učesnici završnice Goodyear lige, za nijansu bolji od Bosne, koja, s druge strane, ima prednost domaćeg terena. Mi se nećemo predati, već ćemo pokušati da igramo utakmicu za utakmicom. Nismo dobili protvnika s kojim smo zadovoljni, jer je Crvena zvezda, uz Partizan, najveći favorit ovog takmičenja. Međutim, mi u utakmicu sa Zvezdom idemo s ambicijom da ih pobijedimo i nadam se da ćemo uspjeti u tome. Jako je važno i to da ekipa Bosne nema problema s povredama, te da računamo na sve igrače, koji moraju biti vrućeg srca, a hladne glave na terenu.

NENAD MARKOVIĆ, KAPITEN BOSNE: Ovaj turnir za mene, koji sam odrastao u Bosni, ima veliko značenje, a dolazi mi kao šlag na tortu, na kraju moje karijere. Turnirski sistem je jako dobar i interesantan, ali i nezahvalan, posebno za favorite, koji u jednoj utakmici mogu izgubiti sve što su postigli tokom sezone. U turniru su sve karte otvorene, ali bih ipak izdvojio Crvenu zvezdu i Partizan kao najveće favorite završnog turnira Goodyear lige.

DRAGAN ŠAKUTA, TRENER CRVENE ZVEZDE: Možda ja, kao najstariji, najbolje pamtim istoriju Bosne i zlatne periode i evropsku titulu ovog kluba. Očekujem atmosferu koju sam već doživio u prvom dijelu prvenstva i, gledajući na televiziji ili video-kasetama utakmice koje su se igrale u Sarajevu, uvijek sam primijetio da je dvorana puna. Kup je sistem takmičenja koji traži potpunu spremnost i, osim kvaliteta, treba imati dobru motivaciju. Mi imamo određene probleme, koje moramo zaboraviti kada počne utakmica. Također, možda nije sretna okolnost ni igrati protiv domaćina, Bosne, koju kao protivnika izuzetno uvažavam i koja traži prolaz u Evropu.

GORAN JERETIN, KAPITEN CRVENE ZVEZDE: Ekipu Crvene zvezde očekuje domaćin Bosna i paklena atmosfera u dvorani "Mirza Delibašić", ali mi, ipak, jedva čekamo da počne utakmica. Uopšte ne tražimo alibi u neigranju Milana Gurovića i Vladislava Dragojlovića, jer Zvezda je došla da pokaže kako zna da igra i da uskrati domaćinu prolazak u daljnje takmičenje.

DUŠKO VUJOŠEVIĆ, TRENER PARTIZANA: U Sarajevu smo igrali dva puta pred punom dvoranom i bio je to pravi košarkaški ambijent, koji kod svih igrača i trenera maksimalno povećava motivaciju. Smatram da će turnir biti veoma interesantan, jer su razlike u kvaliteti timova u nijansama. Sigurno je da je Bosna je pred svojom publikom neko ko ima dosta ambicije i snage da pretenduje na dobre rezultate, a Crvena zvezda, iako nije kompletna, pokazala je dosta puta tokom ove godine da ima dovoljan broj kvalitetnih igrača, koji mogu na sebe da prime teret zbog nekog odsutnog igrača.

LUKA BOGDANOVIĆ, IGRAČ PARTIZANA: Od Partizana se u svakom takmičenju, naravno, očekuje da ide na prvo mesto. Mi igrači na taj način prilazimo svakom takmičenju i sigurno ćemo dati sve od sebe da svaku utakmicu što bolje odigramo. Trenutno je u našim mislima Zadar, s kojim igramo prvu utakmicu, i potrudićemo se da sutra odigramo što je bolje moguće.