Dogovorena saradnja
0

Damir Mulaomerović se poslije 20 godina vraća u dvoranu Mejdan

Piše: D. Brkić
Damir Mulaomerović - desno (Foto: Arhiv)
Damir Mulaomerović - desno (Foto: Arhiv)
Velikan evropske košarke Damir Mulaomerović uspješno je okončao pregovore sa rukovodstvom OKK Sloboda i u nastavku prvenstva u A1 ligi imat će ulogu savjetnika u stručnom štabu.

Mulaomerović se tako poslije 20 godina i igranja u najvećim evropskim klubovima vratio tamo gdje je i počeo - u dvoranu Mejdan.

Njegova generacija sa u genocidu ubijenim Edinom Salaharevićem, Asimom Paščanovićem, , Edinom Delićem, Vladimirom Vukičevićem... osvojila je juniorsku titulu u SFRJ. Mulaomerović je jedan od tri košarkaša kluba Sloboda Dita koji su igrali u Real Madridu. Bio je to najprije legendarni Mirza Delibašić Kinđe, potom Mulaomerović, a trenutno dres Kraljevskog kluba nosi Mirza Begić.

"Krucijalna stvar za OKK Sloboda je povratak Damira Mulaomerovića. On je sedam dana sa nama i odmah se vidi napredak na treninzima. Mulaomerović radi individualno s bekovima, a i za mene je njegov dolazak veliko iskustvo jer je on radio s najboljim trenerima današnjice", kaže trener OKK Sloboda Adnan Hodžić.

Mulaomerović, nažalost, nikada nije zaigrao za reprezentaciju BiH. Igrao je za susjednu Hrvatsku, za evropske prvake Cibonu, Real, Panatanaikos, Olimpiakos, Fortitudo, PAOK, Panelinios, Bruesu, Snajdero, Efes Pilsen i Zagreb.