Košarka
25

Damir Mulaomerović ostaje trener OKK Sloboda

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda, u razgovoru za Klix.ba naglašava kako će tuzlanski klub u narednim sezonama raditi na stvaranju jakog tima koji će se vratiti u vrh bh. košarke. Dodaje da Damir Mulaomerović sjajno radi svoj posao i da ostaje na mjestu prvog šefa struke.

Prvi čovjek Slobode demantuje natpise pojedinih tuzlanskih portala da popularni Mula više neće biti trener Slobode.

"Damir odlično radi svoj posao i daljnjeg ostaje trener Slobode. Stigla su i tri pojačanja - Vlado Radovanović iz bijeljinskog Radnika, Almir Hasandić iz Zrinjskog i Mirza Hrnčić iz osiječke Darde. Okupljanje ekipe je krajem ovog mjeseca. Nema govora da će neko drugi preuzeti predsjedničko kormilo. Premda su pisali i o tome. Moj i Damirov odnos je i više nego dobar. Njegov angažman u Slobodu donio je dosta toga dobroga, a to je pokazalo vrijeme. Dugo smo prijatelji i čim sam ga pozvao, došao je", kaže Berbić za Klix.ba.

Dodaje kako Sloboda korača stazama uspjeha. Cilj u narednoj sezoni je plasman u doigravanje za prvaka.

"Izuzetno sam zadovoljan radom i rezultatima u prethodnoj sezoni. Cilj je da se ljestvica podigne još više. Želimo igrati u doigravanju za šampiona BiH. Imamo respektabilnu ekipu koja je tri godine na okupu. Doveli smo provjerene igrače koji će još više povećati dozu kvaliteta, što će, nadam se, biti dovoljno za zacrtani cilj. Moramo ispoštovati publiku, imamo između tri i četiri hiljade navijača na utakmicama u Mejdanu. Sposobni smo da nešto napravimo. Iz godine u godinu želimo ići naprijed, to ova publika zaslužuje. OKK Sloboda nema duga ni prema kome. Svi igrači do petog u mjesecu dobivaju plate i stipendije, a sve je regulisano ugovorom. Pojedincima to očigledno ne odgovara, ali mi nastavljamo svoj projekat“, zaključio je Berbić.