Košarka
0

Cuban: Poludio sam zbog Kiddovog odlaska

Totalsport
Mark Cuban (Foto: Arhiv/AFP)
Mark Cuban (Foto: Arhiv/AFP)
Ponajbolji razigravač svih vremena, Jason Kidd, jako se zamjerio vlasniku NBA košarkaškog kluba Dallas Mavericksa, Marku Cubanu, odlaskom u New York Knickse.

Kidd (39) je u dva navrata igrao za Maverickse. Dallas ga je na NBA draftu 1994. godine uzeo kao drugog picka prve runde, te je naredne dvije sezone proveo igrajući za klub koji je tada bio u vlasništvu Rossa Perota Jr.

Nakon toga Kidd je svoje najbolje košarkaške godine proveo u Phoenixu (1996-2001) i New Jerseyju (2001-2008) kada se ponovno vratio u Maverickse, s kojima je prije dvije sezone konačno uzeo prsten prvaka - prvi u historiji.

Kiddu je na kraju prošle sezone istekao ugovor, a Cuban se nadao da će vratiti i produžiti ga do kraja svoje karijere. Međutim, Kidd se odlučio za Knickse, gdje će sarađivati s Carmelom Anthonyjem i Amareom Stoudemireom, što je jako razljutilo Cubana.

"Bio sam i više nego uzrujan. Mislio sam da se vraća, ali ne... Poludio sam! Nema šanse da penzionišem njegov broj. Kako da to uradim kada čovjek ne želi biti dio tima", rekao je Cuban.

Vlasnik Mavsa istakao je nakon toga da se tako osjeća trenutno i da će to s vremenom proći. Stoga bi se vrlo lako moglo dogoditi i da se predomisli oko Kidda.

Rasprodajom većine starijih igrača postavlja se logično pitanje šta je s najboljim igračem ekipe - Dirkom Nowitzkim.

"Njega nikad neću mijenjati", rekao je Cuban, ali šta ako Nijemac sam zatraži trade.

"Znam Dirka. On to nikada ne bi učinio", zaključio je Cuban.

NBA