Košarka
1

Crna Gora bez Pekovića na Eurobasketu

FENA
Nikola Peković (Foto: AFP)
Nikola Peković (Foto: AFP)
Košarkaški savez Crne Gore jučer je saopćio da Nikola Peković, jedan od najboljih centara svijeta, neće igrati za reprezentaciju te zemlje na Eurobasketu u Sloveniji.

Crna Gora je trebala nastupiti s jednim od najboljih centarskih tandema u Evropi, Pekovićem, koji je igrao za NBA ekipu Minnesota Timberwolvese a sada je u potrazi na novim timom i Nikolom Vučevićem, centrom Orlando Magica, koji je sezonu NBA lige završio na drugom mjestu po broju skokova.

"Peković je želio igrati za Crnu Goru i nalazio se na spisku selektora, ali trenutno se nalazi pred potpisom najvažnijeg ugovora u karijeri. Dogovorili smo se da se ekipi pridruži najkasnije 5. augusta. Međutim, taj vremenski rok nije ispoštovan, a Nikola nije našao novi klub, pa je izvjesno da neće nastupiti na Eurobasketu", izjavio je direktor nacionalnih selekcije Crne Gore Danilo Mitrović.

Crna Gora se plasirala na Eurobasket kroz kvalifikacije u kojima je bez Pekovića i Vučevića imala omjer 10-0, navodi se na interne stranici FIBA Europe.

Mitrović vjeruje da Crnogorci mogu i bez Pekovića ostvariti plasman u drugu fazu prvenstva Evrope.

"Naravno da ćemo biti slabiji za Pekovića, ali vjerujem da možemo ostvariti naš cilj, plasman u drugo kolo Eurobasketa", zaključio je Mitrović.

Crna Gora će igrati u B-grupi Eurobasketa, u kojoj se nalaze još selekcije Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Litvanije i Latvije.