Košarka
0

Chicago nevjerovatnim povratkom poveo 3-1, Thunder 3-0

Totalsport
U subotu kasno navečer odigrana je četvrta utakmica doigravanja Istočne konferencije NBA lige između Chicago Bullsa i Brooklyn Netsa, koja je ponudila dramu u pravom smislu te riječi.

Nakon tri sata i 57 minuta košarke Bullsi su poslije tri produžetka slavili 142-134 i poveli s 3-1 u seriji do četiri pobjede! Realno gledajući trebalo je nakon utakmice biti 2-2, međutim omaleni košarkaš Chicaga Nate Robinson odigrao je četvrtinu života onda kada je to bilo najpotrebnije.

Malo manje od tri minute prije kraja regularnog dijela utakmice Brooklyn je imao ogromnih 14 poena prednosti! No tada Robinson postiže 12 uzastopnih poena, te asistira Carlosu Boozeru za izjednačujući koš! Robinson je predvodio strijelce Chicaga s 34 poena, od kojih je 23 postigao u 12 minuta četvrte četvrtine!

Brooklyn je bio taj koji se izvlačio tokom prva dva produžetka, no u trećem je Chicago premolio utakmicu protiv vidno izmorenih, ali i psihički prodrmanih Netsa.

Serija se sada ponovno vraća u Brooklyn, gdje će Netsi pokušati "da prežive", a Bullsi izboriti polufinale Istoka protiv vrlo vjerojatno prvaka - Miami Heata.

Uzbudljivo je bilo i na Zapadu, tačnije u Teksasu, gdje je Houston ugostio doprvaka - Oklahomu City. Bila je to prva utakmica Thundera bez povrijeđenog Russella Westbrooka, koji je operisao koljeno. Podsjetimo, u utakmici broj 2 Patrick Beverley mu se zabio u koljeno u trenucima kada je Westbrook pozivao minutu predaha.

Koliko su iz Thundera ljuti na Beverleyja pokazao je Kendrick Perkins nakon manje od 30 sekundi prve četvrtine! Beverley je okrenut leđima išao prema svojoj odbrani prateći svog igrača, a Perkins mu se postavio iza leđa i faulirao ga.

Kevin Durant preuzeo je sve konce utakmice u svoje ruke, te odveo Oklahomu do vodstva od čak 26 razlike za vrijeme prvog poluvremena. No, u nastavku se Houston vraća na krilima Jamesa Hardena i Chandlera Parsonsa, te čak i preuzima vodstvo 99-97 45 sekundi prije kraja susreta.

No tada Durant pogađa bizarnu tricu i, pokazalo se, riješava pitanje pobjednika. S vrha linije za tri poena Durant je uputio šut, lopta od stražnje strane obruča odbila visoko u zrak, pala na prednju stranu, pa ponovno na stražnju i potom se "strovalila" u koš. Thunder je do kraja utakmicu riješio slobodnim bacanjima.

Igrač susreta bio je upravo spomenuti Durant, koji je ubacio 41 poen, upisao 14 skokova i četiri asistencije. Serge Ibaka pridodao je 17 poena uz 11 skokova. Oklahoma sada vodi s 3-0 u seriji, te joj je potrebna još samo jedna pobjeda za ulazak u polufinale Zapada.

Nakon četiri utakmice između Memphisa i Los Angeles Clippersa sve je i dalje otvoreno! Clippersi su uzeli prve dvije utakmice pred svojim navijačima, a isto su ponovili i Grizzliesi nekoliko dana kasnije.

Memphis je još jednom izvršio "teror" pod obručima, te je predvođen Zachom Randolphom i najboljim odbrambenim igračem sezone, Marcom Gasolom, upisao uvjerljivu 104-83 pobjedu, ponajviše zahvaljujući igri u drugom poluvremenu.

Naime, tada je Memphis srezao šut Clippersa na svega 33 posto, te dozvolio tek 36 poena u 24 minute košarke. Grizzliesi su drugo poluvrijeme dobili rezultatom 58-36.

Randolph i Gasol predvodili su Memphis sa po 24 poena svaki, dok su kod Clippersa po 19 postigli Chris Paul i Blake Griffin. Domaćin je nadskakao losanđelesku momčad 45-28, a 13 je skokova upisao Gasol, dok mu se Randolph pridružio s devet.

Serija se sada vraća u Los Angeles, a peta će utakmica jednoj od dvije ekipe osigurati prvu meč-loptu!

Spomenimo i za kraj laganu pobjedu Atlante protiv Indiane, 90-69, i smanjenje vodstva u seriji na 2-1. Sve je u utakmici bilo riješeno nakon prve 24 minute kada je domaćin vodio 54-30! O očajnoj igri Pacersa dovoljno je reći podatak da su šutirali iz igre mizernih 27.2 posto.

Al Horford predvodio je pobjedničku ekipu s 26 poena i 16 skokova.

NBA doigravanje:

Istočna konferencija

Atlanta - Indiana 90-69 (Horford 26k, 16s, Smith 14k, 6s, 6a / West 18k, 6s, George 16k, 9s) Indiana vodi u seriji s 2-1 Chicago - Brooklyn 142-134, tri produžetka (Robinson 34k, 4a, Boozer 21k, 8s / Williams 32k, 10s, Johnson 22k, 3s) Chicago vodi u seriji s 3-1

Zapadna konferencija

Memphis - LA Clippers 104-83 (Randolph 24k, 9s, Gasol 24k, 13s / Griffin 19k, 10s, Paul 19k, 6a) Serija je izjednačena 2-2 Houston - Oklahoma City 101-104 (Harden 30k, 8s, 6a, Parsons 21k, 7s, 7a / Durant 41k, 14s, 4a, Ibaka 17k, 11s) Oklahoma vodi s 3-0 u seriji

NBA