NBA doigravanje
0

Chicago Bullsi izborili finale Istoka

Totalsport
Košarkaši Chicago Bullsa plasirali su se u konferencijsko finale Istoka u doigravanju NBA lige. Četvrtu pobjedu, a bilo je 93-73, protiv Hawksa ostvarili su u četvrtak u Atlanti.

Veliko finale, borbu za NBA prsten, Bullsi će pokušati izboriti protiv Miami Heata koji je s 4-1 u seriji izbacio Boston Celticse.

Čikaška ekipa ovako daleko u doigravanju NBA lige nije bila još od 1998. godine kada su Michael Jordan i Scottie Pippen vodili klub do trećeg uzastopnog i šestog prstena prvaka ukupno .

U šestoj utakmici serije Derrick Rose, najkorisniji igrač osnovnog dijela najjače košarkaške lige svijeta, preuzeo je ulogu "pomagača", a ne vođe kao što je do sada bio. Pucao je "samo" 14 lopti prema suparničkom obruču, najmanje u ovosezonskom doigravanju, i uz 12 asistencija utakmicu završio s 19 ubačenih koševa, svojim drugim najslabijim učinkom playoffa.

Carlos Boozer bio je prvo ime utakmice s 23 poena, deset uhvaćenih lopti i pet asistencija. Ono što je posebno impresivno, Bullsi su asistenciju upisali kod 34 od 41 ubačaja, ali i zadržali domaćina na skromnih 37 posto preciznosti (27-74). Samo su dvojica igrača Hawksa ubacila dvocifren broj poena, Joe Johnson (19) i Josh Smith (18).

Prva utakmica finala Istočne konferencije igra se u nedjelju u Chicagu.

NBA doigravanje, konferencijsko polufinale:

Istok Atlanta (5) - Chicago (1) 73-93 (Smith 18p, 5s / Boozer 23p, 10s, 5a, Rose 19p, 4s, 12a) (Chicago je dobio seriju 4-2)