Košarka
1

Češka savladala BiH sa četiri koša razlike

Klix.ba
Juniorska košarkaška reprezentacija BiH večeras je u okviru Evropskog košarakaškog prvenstva U18 u Latviji izgubila od Češke reprezentacije rezultatom 69:65. Izabranici selektora Nenada Markovića ipak su se plasirali u drugi krug takmičenja među 12 najboljih ekipa Evrope.

U prvoj četvrtini naši juniori su pokazali fantastičnu igru i imali prednost od 16:14. Terenom su dominirali Imran Polutak i Aleksandar Lazić.

U drugoj četvrtini Zmajevi su opet imali bolju igru, ali se Češka nije predavala. Pogodili su tricu u posljednjem napadu i poveli sa 28:26 na poluvremenu, dok su u trećem pokazali dominaciju i vodili 49:44. Momci su imali sjajnu seriju pogodivši četiri trice zaredom. Treća četvrtina je odigrana bez Imrana Polutka koji je bio na klupi zbog tri lične greške.

U posljednjoj četvrtini Česi su se razbudili te poveli razlikom od šest koševa. Bh. tim je poražen rezultatom 69:65. Iako je naša reprezentacija igrala odlično, igračima je ponestalo koncetracije u posljednjoj četvrtini.

Statistika:

BiH Lulić 13 poena, 4 skoka i 3 asistencije, Lakić 12 poena, 5 skokova i 2 asistencije, Karamatić 11 poena i 12 skokova, Polutak 9 poena i 8 skokova.

Češka

Pechacek 18 poena i 4 skoka, Peterka 17 poena i 11 skokova, Kouril 14 poena, 3 skoka i 4 asistencije, Soula 10 poena i 3 skoka.