NBA doigravanje
0

Cavsi i Lakersi potvrdili premoć

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Dvije momčadi koje su s najviše argumenata krenule u NBA doigravanja i dalje djeluju nezaustavljivo. Lakersi i Cavsi došli su do druge pobjede, a Portland je izjednačio seriju.

Omjerom najbolja momčad Zapadne konferencije, Los Angeles Lakersi, iskoristili su večer sedmorice po broju poena dvocifrenih igrača i upisali drugu u seriji na četiri pobjede protiv Utah Jazza. Ovaj puta bilo je 119-109 uz nove dobre partije Kobea Bryanta i Pau Gasola.

Jedan od izglednih kandidata za naslov najkorisnijeg igrača osnovnog dijela lige postigao je 26 poena, kojima je pridodao šest skokova i devet asistencija. Španski centar Gasol, uz malu je potrošnju lopti (9/11) upisao 22 koša, a imao je i šest uhvaćenih lopti. Udarni dvojac Jazza Williams-Boozer odradio je dobru utakmicu. Kombinirano su vođe osmoplasirane momčadi Zapada iz osnovnog dijela postigle 55 poena, uz 14 skokova i 10 asistencija, tek im je deset izgubljenih lopti (Williams 7) pokvarilo statistiku.

Serija se sada seli u Salt Lake City, gdje će Jazz u četvrtak odnosno subotu pokušati poravnati omjer protiv favoriziranog sastava.

Uspješan je bio i favorit Istoka, ali uz dokaz da bez LeBrona Jamesa njihove mogućnosti u igri drastično padaju. Cleveland Cavaliersi pobijedili su Detroit Pistonse 94-82 uz 29 postignutih koševa, 13 skokova i šest asistencija drugog najboljeg odbrambenog igrača lige i ponajveće zvijezde u profesionalnoj košarkaškoj ligi Sjedinjenih Američkih Država. Ipak, kada LeBron nije bio na parketu. Detroit se serijom 27-5 primaknuo na sedam poena manjka nešto više od tri minute prije kraja susreta. Da se situacija ne bi zakomplicirala, James se ponovno presvukao u dres.

Sljedeće se dvije utakmice igraju u petak i nedjelju u Detroitu, za čiji je sastav Richard Hamilton ovaj puta ubacio 17 poena.

Nakon što su Houston Rocketsi iznenadili u Portlandu u prvoj utakmici (bilo je 108-81), Trail Blazersi su se vratili pobjedom 107-103 čime je serija izjednačena na 1-1. Nezadrživi su bili branič Brandon Roy s 42 postignuta koša i sedam skokova, te krilni centar LaMarcus Aldridge s 27 poena i 12 uhvaćenih odbijanaca. Aaron Brooks ubacio je 23 uz pet asistencija za Rocketse koji će udomaćiti seriju u petak i nedjelju.

NBA doigravanje:

Istočna konferencija

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 94-82 (James 29p, 13s, 6a, Williams 21p, 7a / Hamilton 17p, 3a)

Cleveland vodi 2-0 u seriji

Zapadna konferencija

Los Angeles Lakers - Utah Jazz 119-109 (Bryant 26p, 6s, 9a, Gasol 22p, 6s / Williams 35p, 4s, 9a)

Los Angeles vodi 2-0 u seriji

Portland Trail Blazers - Houston Rockets 107-103 (Roy 42p, 7s, Aldridge 27p, 12s / Brooks 23p, 5a)

Serija je izjednačena na 1-1

NBA