Euroliga
0

Caja Laboral i Prokom smanjili protiv CSKA i Olympiacosa

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Španski Caja Laboral i poljski Prokom i dalje ostaju u borbi za Final Fourom košarkaške Eurolige. U trećim utakmicama su pobijedili svoje suparnike, CSKA, odnosno Olympiacos.

Ruska i grčka ekipa još uvijek imaju veliku prednost. Vode 2-1, a čak i u slučaju poraza u četvrtim utakmicama ostaje im peta odlučujuća na domaćim parketima.

Caja Laboral je cijeli ogled vodio protiv Moskovljana (na kraju su slavili 66-53), od 8-0 serije na samom startu. Utakmicu je obilježio jako slab šut, rastrgana igra, te mnogobrojne izgubljene lopte, posebno kod gostujuće ekipe.

Igrač utakmice je bio Tiago Splitter u redovima domaćih sa 15 poena i sedam skokova, dok je naš Mirza Teletović upisao 10 poena uz šest skokova.

Prokom se vrlo dobro držao u obje utakmice u Pireju protiv Olympiacosa, a da nisu bezazleni pokazali su u prvom ogledu na svom parketu. Pobijedili su 81-78.

Prokom je na poluvremenu vodio sa 45-33, a uprkos boljoj igri u nastavku Grci nisu imali snage do kraja okrenuti rezultat i već sada osigurati prolaz dalje. Linas Kleiza je u zadnjoj minuti tricom smanjio na 78-76 i otvorio nadu gostima, a isti je igrač imao u zadnjem napadu novu tricu za mogući produžetak pri 81-78 za domaćina. No, njegov šut je blokirao Logan i moglo je početi slavlje domaćina.

Po 18 poena su za domaćina postigli Daniel Ewing i Qyntel Woods.

Euroliga, četvrtfinale (treće utakmice):

Caja Laboral - CSKA Moskva 66-53 (CSKA vodi 2-1 u seriji)

Prokom - Olympiacos 81-78 (Olympiacos vodi 2-1 u seriji)

Partizan - Maccabi (kasnije, 1-1)

Real Madrid - Barcelona (kasnije, 1-1)