Košarka
0

Bukva: Ovogodišnji košarkaški "Šestoaprilski turnir" je nagrada za uloženi rad i trud

FENA
Osmi međunarodni Šestoaprilski košarkaški turnir za pionire, kadete i juniore, u organizaciji Košarkaškog kluba Koš, počeo je danas u Sarajevu.

Na turniru, koji se održava u povodu Dana Grada Sarajeva, učestvuje 16 ekipa iz šest država - Crne Gore, Turske, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Turnir, koji se igra u KSC Skenderija, od prošle godine nalazi u zvaničnom kalendaru FIBA-e. Organizator turnira i osnivač sarajevskog KK Koš Sejo Bukva istaknuo je da je veliko zadovoljstvo dovesti u Sarajevo neke od najboljih ekipa regiona.

  • Turnir organizujemo već osmi put, a ovogodišnji učesnici su nagrada sa uloženi rad i trud. Ove godine nije bilo lako organizovati turnir na visokom nivou, ali zahvaljujući prijateljima i sponzorima uspjeli smo u tome. Uspjeli smo dovesti neke od najboljih ekipa regiona. Želimo promovisati omladinsku košarku u Sarajevu i BiH - izjavio je Bukva Feni.

U pionirskoj konkurenciji (U14) učestvuju mladi košarkaši KK Koš, Gen (BiH), te Cedevita i Kvarner (Hrvatska). U konkurenciji kadeta (U16) nastupit će Koš (BiH), Cedevita, Cibona i Kvarner (Hrvatska) D.K.B.A. (Mađarska) i Tofas (Turska), dok će u konkurenciji juniora (U18) snage odmjeriti Koš, Spars (BiH), Budućnost (Crna Gora), Cibona (Hrvatska) D.K.B.A. (Mađarska) i Megaleks (Srbija).