Košarka
0

Bucksi i Timberwolvesi uzvraćaju udarac

Klix.ba
Iako nije bio među najboljim strijelcima utakmice, Toni Kukoč bio je ključ pobjede nad drugom momčadi Istočne konferencije, New Jersey Netsima.

Gary Payton je dao 22 poena, a Sam Cassell je dodao 21 u tijesnoj utakmici u kojoj su Bucksi promašili tri ključna slobodna bacanja u posljednjih 11 sekundi, propustivši priliku da zapečate utakmicu. Iako su fulili ukupno 11 od 20 slobodnih bacanja, ipak su uspjeli poraziti New Jersey Netse, čime su poravnali rezultat u seriji na 1-1, i dobili prednost domaćeg terena.

"Radije bi da imamo samo jedan problem nego onoliko koliko smo imali tokom prve utakmice", rekao je Toni Kukoč, među glavnim zaslužnima za pobjedu Milwaukeea. Mada je dao samo 11 poena, ipak je imao 6 ukradenih lopti, uključujući i 3 u posljednje tri minute.

"Toni je iskusan košarkaš. Ima nekoliko NBA prstena koji će to potvrditi, a danas je odigrao veliku utakmicu za Buckse. Moramo biti puno oprezni u tranziciju ukoliko ne želimo da nas Toni kazni", rekao je Jason Kidd, koji je utakmicu završio sa 17 poena, 8 asistencija, 7 skokova, te za igrača njegovog kalibra neuobičajenih 7 izgubljenih lopti. Kevin Garnett je bio često kritikovan prošle godine tokom playoffa zbog nesebičnosti u ključnim trenucima utakmice. Sinoć je zasigurno sam preokrenuo utakmicu u četvrtoj četvrtini. Utakmicu koju su Minnesota Timberwolvesi pobjedili rezultatom 119-91, je završio sa 35 poena, uz nevjerovatnih 20 skokova, a u posljednjoj četvrtini je imao šut 4/5, poravnavši rezultat u seriji na 1-1.

Troy Hudson je također dodao 37 poena za Minnesotu, playoff rekord te ekipe, koja je bila eliminirana u prvoj rundi playoffa posljednjih 6 sezona. "Ne vjerujem da mogu igrati bolje od ovoga", rekao je trener Lakersa Phil Jackson. "Ovo je bila utakmica iz očaja". Očaj ili ne, osvetili su se na pravi način Lakersima za sramotni poraz u prvoj utakmici.

Kobe Bryant i Shaquille O'Neal su dali po 27 poena za Lakerse, a O'Neal je ugrabio i 14 skokova. Nijedan drugi igrač Lakersa nije dao više od 10 poena.

Rezultati:

ISTOK New Jersey Nets (1) - (1) Milwaukee Bucks 85:88

ZAPAD Minnesota Wolves (1) - (1) LA Lakers 119:91

NBA