Čovjek od riječi
0

Bryant skupio $65.000 za otpuštene radnike Lakersa

Totalsport
Kobe Bryant (Foto: Reuters)
Kobe Bryant (Foto: Reuters)
Košarkaši Los Angeles Lakersa prepustili su bonus zarađen za prolazak prvog kruga prošlosezonskog NBA doigravanja dvojici radnika u videoodjelu koje je rukovodstvo otpustilo.

Na tome je, pišu kalifornijski mediji, insistirao najbolji igrač ekipe Kobe Bryant, dok mu je uspješno pomagao Luke Walton. Ukupno 65.000 dolara bonusa tako je završilo na računima Chrisa Bodakena i Patricka O'Keefea, koji su za potrebe stručnog stožera snimali utakmice.

"Kobe je uvijek brinuo o ljudima ispod vlastite razine. Rekao nam je da će pomoći i na kraju je to učinio. On je čovjek koji djeluje, nije da samo govori", rekao je Bodaken, koji je deset proteklih godina radio u odjelu u kojem mu je šef bio O'Keefe, a još 1986. godine počeo je karijeru u Lakersima kao nosač lopti.

LA Lakersi su odbili produžiti ugovore o radu na određeno vrijeme za 20. radnika po svršetku prošle sezone. Nema zakona koji bi ih natjerao da ih plaćaju izvan sezone. Kad nova napokon počne, očekuje se da će se svi, budu li i dalje slobodni, vratiti na posao.