Košarka
0

Bryant: Ponovit ćemo sve ovo, jednom, dvaput...

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Slavlje u Los Angelesu se nastavlja. Navijači slave košarkaše Lakersa, njihov 15. NBA naslov u historiji i finalnu pobjedu 4-1 protiv Orlando Magica.

U srijedu je ulicama Los Angelesa održana svečana parada, pri kojoj je na desetke hiljada stanovnika Los Angelesa i navijača ovog kluba, došlo pozdraviti igrače Lakersa.

Policija je uoči cijele ceremonije imala striktne upute, s obzirom na događanja tokom večeri kada su Lakersi upisali četvrtu i odlučujuću četvrtu pobjedu. Tada je gradom vladalo, skoro, opsadno stanje. Ovom prilikom su dobili zapovjed da privedu sve osobe koje budu u alkoholiziranom stanju.

Igrači Lakersa putovali su gradom na krovu autobusa i obraćali se navijačima.

  • Gladni smo još ovakvih trenutaka. Mlada smo ekipa, imamo hemiju i ovom prilikom mogu obećati ponavljanje svega. I sljedeće godine, za dvije, tri... - govorio je Kobe Bryant, najkorisniji igrač doigravanja, koji je, dakako, najzaslužniji što je NBA naslov sletio u Los Angeles.

  • Hvala što ste bili iza nas cijelu sezonu. Osjetili smo to u svakom trenutku i idemo dalje. Ovaj jedan naslov je samo snaga za sutra, za narednu sezonu - rekao je Derek Fisher koji je s dvije trice donio vrlo bitnu pobjedu u četvrtoj utakmici, na gostovanju kod Orlanda.

Za razliku od večeri kada su Lakersi postali prvaci, ova parada je prošla bez izgreda, nasilnih reakcija navijača i sličnog.

NBA