Košarka
0

Bryant ostaje u Lakersima, Jackson nije siguran

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Kobe Bryant, 30-godišnja zvijezda NBA prvaka La Lakersa, kaže da ne namjerava napustiti taj klub u kojem igra od 1996. godine.

Bryant je u Lakersima proveo cijelu NBA karijeru, iza njega je 13 sezona u kojima je osvojio četiri naslova prvaka, tri zaredom od 2000. do 2002. godine, te minule sezone. MVP finala NBA doigravanja ove sezone imao je opciju raskinuti zadnje dvije godine ugovora te izaći na tržište kao slobodni igrač 1. jula.

  • Ne idem nigdje, ja znam da ne idem nigdje. Prema tome, svaki razgovor na tu temu je samo gubljenje vremena – poručio je Bryant, nakon što se u petak sastao s generalnim menadžerom kluba Mitchom Kupchakom.

Ipak, prije Bryanta se novinarima obratio i Kupchak, te je izjavio.

  • Klub nema nikakve indikacije što bi Kobe mogao učiniti, ili što ne bi mogao učiniti.

S druge strane, trener Phil Jackson još nije siguran hoće li odraditi i sljedeću sezonu na klupi Lakersa, s obzirom na svoje zdravstvene probleme. Valja podsjetiti da je Jackson dva puta bio podvrgnut operaciji kuka.

Jackson s klubom ima ugovor koji nalaže da trener mora u određenom roku naznačiti namjerava li odustati od vođenja ekipe u nadolazećoj sezoni.

  • Taj rok je već sljedeće sedmice, ali smo voljni dati našem treneru vremena da potraži ljekarske savjete. Nadamo se da ća nam za sedmicu-dvije ili najkasnije tri saopćiti svoju konačnu odluku – kaže Kupchak.
NBA