Veterani napunili Skenderiju
0

Breka u dramatičnoj završnici pobijedila Koševo

Piše: E. Isanović
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U maloj dvorani KSC Skenderija u petak je odigrana revijalna utakmica između nekadašnjih košarkaških ekipa Breka i Koševo. Ova manifestacije imala je za cilj da promoviše čarobnu igru pod obručima kako u općini Centar tako i u Sarajevu.

Za pomenute klubove nastupali su nekadašnji igrači koji su se takmičili u Republičkoj ligi (ratni period), koji su nakon dugo vremena ponovno zajedno izašli na parket.

Publika je malu dvoranu KSC Skenderija ispunila do posljednjeg mjesta, a kapiten Breke Zlatko Moratić-Šećer istakao je prije utakmice da mu je izuzetno zadovoljstvo vidjeti Skenderiju puna.

Priznao je i da ima veću tremu nego u vrijeme kada je bio aktivni košarkaš. S druge strane Ranko Trifunović-Trile, kapiten Koševa, zahvalio se svima koji su došli da podrže ovu manifestaciju kao i načelniku Općine Centar Dževadu Bećireviću koji je podržao ovaj projekt.

Prisutnima se obratio i američki ambasador u BiH Patrick Moon kazavši:

"Ovo je specijalni događaj. Posebno mi je drago što u dvorani vidim djecu, a za učesnike utakmice sam siguran da su mladi duhom i očekujem zanimljiv meč".

Kapiteni obje ekipe Trifunović i Moratić podijelili su plakete porodicama poginulih košarkaša u ratu koji su nastupali za Breku i Koševo.

Iako je rezultat u drugom planu treba istaći da je Breka slavila pobjedu 53:47, a junak meča je Moratić koji je pogodio dvije presudne "trice".