Košarka
0

Boston ipak u drugom krugu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Košarkaši Bostona, aktualni prvaci NBA lige, ipak su se uspjeli prošuljati do drugog kruga ovogodišnjeg doigravanja. U sedmoj su utakmici svladali Chicago 109-99.

Nakon krajnje dramatike u prvih šest utakmica i čak sedam produžetaka tijekom tih ogleda, u posljednjoj, odlučujućoj, sedmoj utakmici Boston ipak nije dozvolio napetost velikih razmjera. Pobijedio je s plusom od 10 poena, a do pobjede je zakoračio već u drugoj četvrtini.

Nakon 27-23 za Chicago nakon prve četvrtine i 32-23 početkom sljedeće, u drugoj je Boston odigrao sjajno i dobio taj dio s velikih +18 (29-11).

Do kraja utakmice Chicago je bezuspješno pokušavao uhvatiti kontakt s Bostonom, ali nije uspio. Domaćin je u nekoliko segmenata radio razliku. Gađao je tricu iznad 50 posto (devet od 17), s tim da je Eddie House pogodio četiri od četiri.

Osim Bena Gordona, ovaj put u Chicagu nije bilo raspoloženih igrača. Gordon je ubacio 33 poena, dok je, primjerice, njihov najbolji igrač u šestoj utakmici John Salmons pogodio samo tri od 12 upućenih šuteva.

U posljednjoj četvrtini se razigrao Kirk Hinrich koji je 14 od 16 poena postigao u posljednjih 12 minuta, ali Chicago se u niti jednom trenutku nije opasno približio suparniku.

Razliku za Boston su čuvali Paul Pierce (20 poena, 9 skokova i 4 asistencije) i Ray Allen (23 poena, 7 skokova i 3 asistencije).

U drugom krugu će Boston za suparnika imati košarkaše Orlanda. NBA doigravanje, komferencijski četvrtfinale:

Boston (2) - Chicago (7) 109-99 (Allen 23p, 7s, 3a, Pierce 20p, 9s, 4a / Gordon 33p, 3s, 4a)

Boston prošao u drugi krug s 4-3 u seriji

NBA