NBA liga
0

Boston došao do 3-0 protiv Miamija u sezoni

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U ranom nedjeljnom terminu košarkaši Bostona i Miamija su odigrali derbi NBA lige. Treći put su se dvije najbolje ekipe Istočne konferencije sastale ove sezone i treći put je završilo - pobjedom Bostona.

Ovom prilikom su aktuelni viceprvaci slavili kao domaćini 85-82 i sada obje ekipe imaju po 39 pobjeda. Razlika je što Boston ima jedan poraz manje (14-15).

Poraz je Miamiju ujedno zaustavio pobjedničku seriju od osam pobjeda. Boston je, pak, prije ove utakmice bio u laganoj krizi, pa su tako imali tri poraza (Dallas, Charlotte i LA Lakers) u posljednje četiri utakmice.

Može se reći da je mogući uspjeh Miamija u rukama imao LeBron James. Osamnaest sekundi prije kraja je stao na liniju slobodnih bacanja, pri rezultatu 83-81. No, pogodio je samo jedno bacanje, dok je na drugoj strani Glen Davis pogodio oba za 85-82. Tricu za produžetak, dvije sekunde prije kraja, za Miami nije pogodio Mike Miller.

Od ranijih dijelova utakmice treba spomenuti eksploziju Bostona u trećoj četvrtini, koju su okončali sa čak 35-18, no u zadnjih 12 minuta je, pak, stao Bostonov napad (zabili su samo 11 poena), pa je Miami dobio priliku za potpuni preokret, do kojeg ipak nije došao.

S 19 poena, sedam skokova i tri dodavanja je Boston predvodio Kevin Garnett, no svakako je vrijedan učinak Rajona Ronda koji je ostvario "triple-double" s 11 poena i po 10 skokova i asistencija. No, Boston je posebno dominirao na centarskim pozicijama, pa je tako Davis postigao 16, a Perkins 15 poena.

Kod Miamija su najbolji bili LeBron James sa 22 poena, te po sedam skokova i asistencija, dok je Chris Bosh dodao 24 poena uz 10 skokova.

 NBA liga, nedjelja:

Boston - Miami 85-82 (Rondo 11p, 10s, 10a, Garnett 19p, 7s, 3a / James 22p, 7s, 7a)