Košarka
25

BosnianBeast u Tuzli: Jusuf Nurkić mališanima omogućio trening sa NBA majstorima

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Jednodnevni BosnianBeast basketball camp koji organizira proslavljeni NBA košarkaš Jusuf Nurkić, član Denver Nuggetsa, sutra će biti održan u Tuzli.

Pod okriljem ovog kampa učestvovat će blizu 300 mladih košarkaša iz 14 bh. klubova. Svi oni će kroz trenažni proces imati jedinstvenu priliku susresti se s vrhunskim trenerima iz Amerike.

Sve troškove kampa snosi Nurkić koji je tokom susreta s predstavnicima medija kazao da djeca, odnosno mladi košarkaši, predstavljaju jedini razlog zbog kojeg će biti realiziran jedan ovakav događaj u Tuzli.

"Djeca su jedini razlog zbog kojeg organiziramo jedan ovakav kamp. Odazvalo nam se 14 klubova koji će dovesti svoju djecu. Očekujemo dolazak četiri NBA trenera te pomoćnika koji će raditi u saradnji s bh. trenerima. Mislim da će ovo biti nešto što se dosad nije desilo u Bosni i Hercegovini", kazao je Nurkić.

Sa djecom će raditi i prvi Nurkićev trener Ozren Selesković koji je istakao da je san svakog trenera da njegov polaznik zauzme mjesto u svijetu košarke na kojem se danas nalazi Nurkić.

"Uzbuđen sam i počastvovan pozivom Jusufa Nurkića da učestvujem u organizaciji ovog kampa. Kao njegov prvi trener mogu reći da sam izuzetno ponosan na njega jer danas vidim da se transformisao u zdravu osobu koja nije zaboravila svoje korijene, a organizacijom ovog veličanstvenog kampa omogućio je da nekoliko stotina djece trenira s vrhunskim trenerima iz NBA lige uz asistenciju domaćih trenera", dodao je Selesković.

Vrhunskom skupu trenera u Tuzli pridružit će se i direktor NBA lige za Evropu, a jedan od Nurkićevih planova je da ovaj kamp postane tradicionalan te da naredni put bude održan u nekom drugom gradu u Bosni i Hercegovini.