Košarka
0

Bosna u subotu u 17 h igra protiv Slovana

KKBosna.com
Košarkaši naše Bosne ASA BHT odlaze na ključno gostovanje kada je u pitanju plasman na «Final-eight».

Slovenački Geoplin Slovan je prepreka preko koje bi četa «studenata» trebala promarširati ukoliko želi u svojoj «Mirza Delibašić» dvorani nastupiti na aprilskom doigravanju. No, susret će biti veoma težak, jer i domaći sastav ima slične ambicije.

Što se tiče sutrašnje utakmice, u taboru našeg prvaka priželjkuju prošlogodišnji epilog jer su i tada eliminisali jednog slovenačkog predstavnika. Bio je to susret protiv Pivovarne Laško i Bosna je pobjedom stigla na korak do doigravanja, a osim toga, i tada je, baš kao i danas, na protivničkoj klupi sjedio Aleš Pipan.

U našem timu nema povrijeđenih igrača i stručni štab imaće na raspolaganju sve igrače. Sašu Vasiljevića koji se potpuno oporavio od povrede, Lancea Williamsa i Jasmina Perkovića koji su «zaradili» malu prehladu.

BAJRAMOVIĆ: Uvjeren sam u trijumf, jer se ekipa nalazi u usponu forme i mnogo bolje igra nego na početku sezone. Posljednje tri utakmice, te činjenica da nastupamo kompletni daju mi za pravo da se nadam pobjedi. Ne opterećujem se previše imperativom.

U posljednje vrijeme stalno smo u žiži, tačnije pod lupom i imam utisak da se uveliko omalovažava trud i zalaganje i sve ono što smo napravili, a bilo je tu nekoliko velikih stvari.

I protiv Slovana igraćemo sa takvim opterećenjem, ali mislim da smo se već naučili nositi sa tim bremenom i da smo konačno u pravom raspoloženju. Prošle godine bili smo najjači kada je najviše trebalo. Nema razloga da ne ponovimo dobru igru iz prethodnih duela i savladamo Slovan. Optimista sam».

Naša ekspedicija put Slovenije otišla je danas avionom, a povratak u Sarajevo planiran je za nedjelju popodne. Utakmica se igra u 17h uz direktan prenos na BHT1.