Košarka
0

Bosna savladala FMP

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Bosna je u 11. kolu regionalne NLB lige došla do druge pobjede u ovom natjecanju. Naime, u dramatičnoj utakmici poražen je beogradski FMP rezultatom 68-66. Poslije katastrofalnog poraza u Zadru ( 50 razlike) Goran Šehovac imenovan je za prvog šefa struke (do tada obavljao funkciju prvog asistenta Vlade Vukoičića), što je dovelo do pozitivnog šoka ekipe. Tokom cijele utakmice igrači u bordo majicama prikazali su veliku želju i htijenje.

Prvo poluvrijeme završeno je minimalnim vodstvom gostiju, bilo je 38-37. Nastavak je donio visok ritam utakmice, a ekipe su se konstantno smjenjivale u vodstvu. Dvoboj su obilježile jake odbrane i velika borbenost na parketu.

Treća dionica okončana je rezultatom 50-50. Posljednjih deset minuta nije se razlikovalo od ostatka meča. Svakako treba napomenuti da su „studenti“ imali podršku sa tribina.

U posljednjoj minuti, tačnije 36 sekundi prije kraja Raduljica je pogriješio, a Hajrić poentirao za 64-62. U narednom napadu Protić pogađa samo jedno slobodno bacanje, te smanjuje na jedan razlike. Identičan scenarij bio je i kod Bosne, Copeland je jednom poentirao sa slobodnih bacanja, a Labović nije iskorstio priliku za poravnanje. Naime, igrač FMP-a je također (iz slobodnih bacanja) samo jednom bio precizan za 65-64.

Priliku da konačno nokautira suparnika propušta Hajrić koji je nastavio niz od jednog ubačaja. Kazna je stigla već u narednom ataku gostiju. Raduljica poravna na 66-66. I onda utakmicu rješava Kojadinović koji je sekundu prije kraja iznudio prekršaj. Poentirao je u oba navrata i donio Bosni pobjedu od 68-66.

Najefikasniji u sarajevskom timu bio je Bajić sa 13, Copeland je ubacio 11, a Kojadinović 10 poena.