Košarka
0

Bosna lovi treću pobjedu, Široki na teškom ispitu

Sarajevo-x.com
Foto: KK Bosna
Foto: KK Bosna
Danas se igraju utakmice 12. kola regionalne NLB lige. Bosna ASA BH Telecom će loviti treću pobjedu, a suparnik je podgorička Budućnost.

Izabranici Gorana Šehovca najavljuju požrtvovanu igru i očekuju nove bodove. Bosnu bi u toj namjeri mogla omesti povreda Suada Šehovića, kapitena "studenata", čiji nastup je pod znakom pitanja. Naime, mladi Bosnin bek pauzirao je posljednjih nekoliko treninga.

Treba napomenuti da je sarajevski tim u posljednjem kolu savladao beogradski FMP. Slavlje se desilo u trenucima kada je sa mjesta prvog šefa struke odstupio Vukoičić. U narednom period igrački kadar bordo tima trebao bi pojačati Milan Milošević, igrač Crvene zvezde, koji u beogradskom timu nije dobio pravu šansu. Dvoboj protiv Budućnosti igra se večeras u Zetri sa početkom 20.15 sati.

Drugi bh. predstavnik u ligi zapadnog Balkana Široki odlazi na noge beogradskom FMP-u. U kluba sa Pecare svjesni su kvaliteta rivala, ali priželjkuju da će poslije ovoga meča poravnati omjer pobjeda i poraza (trenuto je 5/6). No, veliki hendikep predstavljat će neigranje američkog beka Chaster Masona. Utakmica u glavnom gradu Srbije počinje u 18 sati.