Damir Zeljković
0

FOTO / "Bosna ima vrline i to ćemo pokazati protiv Igokee"

FENA
Damir Zeljković (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Damir Zeljković (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Košarkaški klub Bosna ASA BHT sutra u Sarajevu igra utakmicu 6. kola Lige 6 za prvaka BiH protiv Igokee - ekipe koja se nalazi na vrhu tabele bez ijednog upisanog poraza u dosadašnjem dijelu Lige 6.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Sarajevski klub se nalazi na posljednjem mjestu tabele.

Od prošlog kola ekipu vodi Damir Zeljković, koji je preuzeo funkciju šefa stručnog štaba nakon ostavke Dejana Parežanina.

Parežaninova ostavka je uslijedila nakon domaćeg poraza od Čapljine, ali portparol Bosne Danko Delibašić je još jednom istakao na današnjoj konferenciji za medije da klub smatra da je Parežanin dobro radio svoj posao.

"Parežaninova ostavka je prihvaćena zbog katastrofalne finansijske situacije zbog koje njegov rad s mladim igračima nije mogao dobiti punu podršku", objasnio je Delibašić.

Bosna je u srijedu izgubila od Mladosti iz Mrkonjić-Grada i time izgubila priliku da poništi domaći poraz od Čapljine. Zeljković smatra da je njegov tim igrao dobro i da nije sve tako crno kao što se čini, te da će njegova ekipa sutra protiv Igokee pokazati karakter.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com

"Dejan je obavio izuzetan posao i žao mi je što je podnio ostavku. Imali smo dobru saradnju, a ja ću se potruditi da sezonu privedem kraju na najbolji mogući način. Igrači su me zadužili svojim odnosom. U Bosni ima karaktera i vrline i sutra ćemo to pokušati pokazati protiv tima koji nas je u prvoj utakmici dobio s 37 razlike. Mislim da to nije realan odnos snaga", izjavio je Zeljković.

Sastav Bosne sutra će biti jači za oporavljene Zimića i Radića, dok je za Krušlina sezona završena zbog povrede. Đurasović bi mogao biti spreman za utakmicu protiv Širokog.

Bosnin bek Marko Batina ističe da je Igokea najbolja ekipa u BiH, ali da Bosna nema šta izgubiti te da će ići na "sve ili ništa". On smatra da ako proradi šut vanjskih igrača Bosne i ako centri iskontrolišu igru i skok ispod obruča, Bosna može ostvariti pobjedu.

Utakmica Bosna - Igokea će biti odigrana sutra u 20 sati u Dvorani 1 Centra Skenderija.