Košarka
0

Bosna ASA BHT - Budućnost 79:75

FENA
Košarkaši Bosne ASA BH Telecom ostvarili su sedmu pobjedu u NLB ligi.

U susretu 18. kola regionalnog takmičenja Bosna je u Sarajevu savladala Budućnost iz Podgorice sa 79:75 (17:22, 20:22, 19:15, 23:16).

"Studenti" su do pobjede došli zahvaljujući dobroj igri u drugom poluvremenu, te uspjeli tako prekinuti seriju od tri poraza.

Gosti iz Podgorice mnogo bolje su otvorili susret. Iskoristivši "rupe" u odbrani Bosne košarkaši Budućnosti su s lakoćom postizali poene te veoma brzo došli do visoke prednosti koja je u 16. minuti iznosila 28:42. No, Bosna je zahvaljujući seriji od devet uzastopnih poena uspjela da se rezultatski ponovo približi gostujućoj ekipi.

U trećem periodu razigrao se Goran Ikonić, koji je u 24. minuti sa četiri vezane trojke donio Bosni prvo izjednačenje (50:50).

Budućnost se nije predavala, održavajući prednost sve do 36. minute, kada je Bosna košem Ikonića prvi put povela, a odmah u sljedećem napadu povisila prednost na tri poena.

Sarajevski košarkaši do kraja su uspjeli održati prednost, a pobjedu Bosne u posljednjim sekundama ovjerio je Ovčina, koji se već u prvom nastupu za sarajevsku ekipu pokazao kao veliko pojačanje.

Najefikasniji kod Bosne bio je Ikonić sa 22 poena, dok su po 15 postigli Đorđević i Ovčina koji je imao i 11 skokova. Najbolji kod Budućnosti bili su Micov sa 18, Maras sa 14 i bh. reprezentatiac Gordić sa 13 poena.

U 19. kolu Bosna 24. januara gostuje FMP-u.