Košarka
98

Bosanci organizirali košarkaški turnir u St. Louisu, najbolji igrač Vedran Trivić iz ekipe "Kod Čojka"

Klix.ba
U organizaciji Federacije Balkansko Američkih Udruženja (FEBA), prošlog vikenda održan je drugi po redu košarkaški turnir koji je okupio 12 ekipa s prostora Saint Louisa. Pobjednik turnira je ekipa “SBLKV” (Srebrenica, Banja Luka, Kotor Varoš), dok je za najboljeg pojedinca proglašen Vedran Trivić iz drugoplasirane ekipe "Kod Čojka".

Spomenuti turnir organiziran je s ciljem prikupljanja sredstava za projekt pod nazivom “Bosanska škola”.

"Zadovoljan sam turnirom i zalaganjem svih igrača. Jedan od naših ciljeva je pomoći našoj omladini koja voli košarku i kroz istu da uspiju ostvariti svoje snove. Zbog toga smo prije nekoliko mjeseci pokrenuli i školu košarke ‘Dragons’ za naše najmlađe. Hvala svim učesnicima na turniru i svim gledaocima koji su podržali ovaj događaj”, izjavio je Mersad Ramić, trener u bosanskoj košarkaškoj školi "Dragons".

Ekipe su se prvo takmičile po grupama, a pobjednika smo dobili nakon veoma uzbudljive finalne utakmice. Ekipa "SBLKV" pokazala se kao najkvalitetnija osvojivši prvo mjesto, dok je za najboljeg igrača proglašen Vedran Trivić iz drugoplasirane ekipe "Kod Čojka".

"Bilo nam je veliko zadovoljstvo učestvovati na turniru. Organizacija je bila sjajna i želio bih da se zahvalim svima koji su učestvovali u organiziranju turnira, a pogotovo FEBA-i i Mersadu Ramiću kao glavnom koordinatoru turnira. Drago mi je što možemo da skupimo naše mladiće koji vole ovaj sport i da smo u mogućnosti da organiziramo ovakav događaj. Isto tako želio bih da čestitam šampionskoj ekipi", izjavio je Vedran Trivić, najbolji igrač turnira.

"Moje ime je Admir Alić. Došao sam na ovaj turnir sa svojim timom ‘SBLKV’. Mogu reći da je bio veoma veliki odziv i da smo imali oko 12 ekipa i više od 200 gledaoca. Četvrtfinalne i polufinalne utakmice su bile veoma zanimljive i teške za nas. Još mi je drago što smo pokazali da i naša zajednica može organizirati ovako nešto. Nadam se da ćemo nastaviti s ovim i u budućnosti", dodao je Admir Alić, kapiten pobjedničke ekipe.

"Sretan sam što smo imali priliku učestvovati na ovakvom takmičenju. Bila je to prilika da pokažemo naše zajedništvo i umijeće. Učestvovalo je mnogo ekipa pa je konkurencija bila doista jaka. Imali smo više pobjeda, ali smo, nažalost, izgubili u finalu. Čestitam ekipi ‘SBLKV’", kazao je Adnan Šabić, kapiten "Kod Čojka", drugoplasinare ekipe na turniru.

"Turnir je opravdao očekivanja, a odziv je bio veoma dobar. Kvalitet takmičenja ove godine bio je veoma dobar, što pokazuje neizvjesna finalna utakmica. Zahvalio bih se svima, a posebno Džemalu Bijediću, koji je osigurao hranu i piće za sve učesnike turnira. Hvala i svim ekipama i ljudima koji su pomogli da ovaj turnir bude na ovakvom nivou”, kazao je Mustafa Đerahović, regionalni direktor FEBA-e.

Najboljim ekipama i pojedincima dodijeljene su nagrade koje je osigurao organizator turnira. Osvajač košarkaškog turnira nagrađen je trofejom.